Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Livestream ‘Nationale viering 500 jaar Reformatie’

31 oktober om 19.00 uur op 500jaar.nl

30 oktober 2017 in het dossier Pers

In de Utrechtse Domkerk vindt morgen de viering ‘500 jaar Reformatie’ plaats. De betekenis van het protestantisme vormt de rode draad van de viering. De plechtigheid – waarbij ook Z.M. Koning Willem-Alexander aanwezig is – is vanaf 19.00 uur live te volgen via 500jaar.nl.

© Ealasaid, Flickr

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen spijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze gebeurtenis is het begin van het protestantisme. Een beweging die de kerk ingrijpend veranderde en van grote invloed is geweest op Nederland. In aanwezigheid van Z.M. de Koning Willem-Alexander staat de Protestantse Kerk in Nederland, samen met gasten van andere kerkgenootschappen en religies, in deze viering stil bij de betekenis van de Reformatie. De voorgangers zijn ds. Mirjam Kollenstaart en algemeen secretaris van de Protestantse Kerk in Nederland, ds. René de Reuver.

Een compilatie van de dienst is op 5 november om 9.15 uur te zien op NPO 2.