Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

‘Hallo, ik heb kanker’ wint Cinekid Kinderkast publieksprijs

27 oktober 2017 in het dossier Pers

Het EO-kinderprogramma ‘Hallo, ik heb kanker’ is tijdens de Cinekid Awards verkozen tot Beste Nederlandse Televisieproductie in de categorie 6-12 jaar. In ‘Hallo, ik heb kanker’ filmen Catherine, Daimon, Julian en Rachel hoe hun leven met kanker eruitziet. De vier tieners delen de moeilijke momenten, maar ook de hoogtepunten van hun dagelijks leven. De presentatie van het programma is in handen van Anne-Mar Zwart, die ook het met een Gouden Roos bekroonde programma ‘Anti Pest Club’ presenteert.

“Ik ben ontzettend trots dat wij deze award mee naar huis mogen nemen”, zegt presentatrice Anne-Mar. “Het publiek vindt Hallo, ik heb kanker het beste Nederlandse jeugdprogramma van het afgelopen jaar! Dat raakt me. Dankzij de openheid van Catherine, Daimon, Julian en Rachel is het gelukt om een lastig onderwerp heel concreet te maken. Hallo, ik heb kanker is een eyeopener voor kinderen, maar ook voor volwassenen.”

Impact
“We bedachten dit format zeven jaar geleden”, zegt eindredacteur Robert Fortuijn. “Ik wilde het programma maken omdat het over een onderwerp gaat dat veel mensen raakt, maar toch lastig bespreekbaar is. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in ons land jaarlijks tussen de 500 en 550 kinderen kanker krijgen. In Hallo, ik heb kanker maken we kinderen bewust van het feit dat een gezond leven voor sommige kinderen niet gewoon is, maar dat kinderen wel gewoon kind willen zijn. Ik vind het te gek dat ons programma zo wordt gewaardeerd door het publiek!”

Hallo, ik heb kanker wordt vanaf 29 oktober opnieuw uitgezonden. Het programma is vanaf die datum elke zondag om 18.30 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk foto's