Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO organiseert muzikale radio-avond in Zwolle

Ervaar de dynamiek van live radio tijdens het 'EO Live event'

18 oktober 2017 in het dossier Pers

EO Live gaat het land in! Op zaterdag 28 oktober verzorgt de Evangelische Omroep een muzikale radio-avond in schouwburg Odeon in Zwolle. Bezoekers genieten van een gevarieerd programma vol livemuziek en interviews en ervaren zo de dynamiek van live radio. Tijdens het evenement maken onder andere ds. Paul Visser, Leo Fijen, Andries Knevel en Arie van der Veer hun opwachting. United4Christ en Jonny & the Jazzuits brengen diverse nummers ten gehore.

“In EO Live ontvang ik elke zaterdagavond interessante gasten, met wie ik spreek over (christelijk) nieuws, boeken en muziek. Tijdens het EO Live event komen we met ons radioprogramma naar je toe”, vertelt Yvonne Sprunken. “Het wordt een avond vol verrassende gesprekken, bijzondere ontmoetingen en aanstekelijke muziek”, belooft de presentator. Het EO Live event vond al drie keer eerder plaats, in het EO-gebouw in Hilversum. “Nu gaan we het land in. We zaten nog nooit op zo’n mooie locatie!”

Muziek voert de boventoon
Livemuziek voert de boventoon in de speciale uitzending van EO Live. De luisteraar en het aanwezige publiek worden getrakteerd op optredens van het bevlogen koor en orkest van United4Christ. Ook Jonny & the Jazzuits betreden meerdere malen het podium van de Zwolse schouwburg. De trouwe EO Live-luisteraar kent deze vierkoppige band van hun eerdere optreden in het programma, waarin ze verrasten met hun unieke mix tussen swing, gospel en jazz.

(Re)formatie

Wat kunnen katholieken en protestanten van elkaar leren? In aanloop naar Hervormingsdag gaan protestant ds. Paul Visser en katholiek Leo Fijen met elkaar in gesprek over de vraag of het - vijfhonderd jaar na de Reformatie - tijd wordt voor een vernieuwde samenwerking.

Knevel & Van der Veer
Ook EO-coryfeeën Andries Knevel en Arie van der Veer brengen op 28 oktober een bezoek aan het EO Live event in Zwolle. Knevel verdiepte zich voor diverse televisieprogramma’s in de katholieke kerk. In hoeverre hebben de gesprekken met katholieke theologen en wetenschappers de mening van deze ‘ras-protestant’ veranderd? Predikant en presentator Arie van der Veer neemt de ‘weekpreek’ - naar aanleiding van een actuele gebeurtenis - voor zijn rekening.

Kaarten voor het EO Live event zijn verkrijgbaar via de website eo.nl/live-event. Toegang is gratis, vooraf reserveren is verplicht. Bezoekers zijn op 28 oktober vanaf 18.30 uur welkom bij schouwburg Odeon (Blijmarkt 25) in Zwolle. De live radio-uitzending start om 19.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen.