Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO onder de indruk van reacties op 'Wie kent mij nog?'

Schrijnende portretserie levert tientallen reacties op

3 oktober 2017

Vorige week zond de Evangelische Omroep de portretserie ‘Wie kent mij nog?’ uit. Tientallen mensen reageerden op de aangrijpende oproep van Daan, Walter, Harold, Ietje en Peter en willen met één van hen in contact komen. “We wilden de kijkers in beweging brengen. Ze ervan bewust maken dat ze iets kunnen betekenen. Voor één van de hoofdpersonen uit ons programma, of voor eenzame mensen in de buurt. We zijn enorm onder de indruk dat we op zo’n korte termijn al zoveel reacties hebben ontvangen”, zegt eindredacteur Arie Rijneveld.

Oude bekenden, plaatsgenoten, maar ook volslagen vreemden bieden hun tijd en gezelschap aan. Een kopje koffie, een kaartje of brief, wandelen, samen een frietje eten of een biertje drinken… Het zijn slechts een paar voorbeelden van de talloze ideeën die de afgelopen dagen werden ingestuurd via de website wiekentmijnog.nl. Rijneveld: “Mensen willen niet aan de kant blijven staan, maar er voor de ander zijn. We ontvingen zelfs een aantal reacties van middelbare scholieren die iets willen betekenen. Prachtig!”

Isolement
De vijf gestileerde portretten van ‘Wie kent mij nog?’ brachten het thema eenzaamheid dichtbij. De kijker ontmoette de 79-jarige Daan, Walter (83), Harold van 46, Ietje (78) en de 37-jarige Peter, die vertelden over hun eenzaamheid en de strijd om uit hun isolement te komen. Hoe zijn ze eenzaam geworden? Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: ‘Wie kent mij nog?’. Het programma werd uitgezonden in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

‘Wie kent mij nog?’ kwam tot stand in samenwerking met Coalitie Erbij, initiatiefnemer van de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’.

Bekijk foto's