Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

‘40 Dagen Zonder Seks’ voor deelnemers vooral confrontatie met zichzelf

Vanaf dinsdag 17 oktober om 21.30 uur, NPO 3

9 oktober 2017 in het dossier Pers

Na acht jaar komt ‘40 Dagen Zonder Seks’ terug. Zes jonge mensen met een behoorlijk heftig seksleven krijgen de opdracht om 40 dagen lang alle vormen van seks links te laten liggen. Door middel van opdrachten gaan ze de confrontatie aan met hun seksleven en met zichzelf. En daar hebben ze het zwaar mee!

Foto: presentator Johan Eikelboom en personal coach Fajah Lourens

Presentator Johan Eikelboom volgt de deelnemers tijdens deze pittige 40 dagen: “Je ziet dat de deelnemers moeite hebben om het vol houden. Terwijl ze niet voor niets meedoen. Ik merk bij alle kandidaten dat ze zich goed realiseren dat er meer is dan seks alleen. En dat ze bijna allemaal toch op zoek zijn naar een liefdevolle, stabiele relatie. Maar dat is voor de deelnemers aan onze serie wel echt een worsteling.”

Een bijzondere taak in het programma is weggelegd voor Fajah Lourens, die gedurende de opnamen als personal coach met de deelnemers optrekt. Zij motiveert hen om de 40 dagen vol te houden, geeft opdrachten en confronteert hen met hun gedrag. Fajah Lourens: “Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf.”

De mobiele telefoon is in het moderne (seks)leven niet meer weg te denken en speelt dan ook een belangrijke rol in deze nieuwe serie. Tijdens de 40 dagen wordt de telefoon van de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden en wordt duidelijk hoe belangrijk de sociale media in hun seks(loze) leven zijn.

Nieuw bij deze serie zijn de ‘Climax Colleges’, een serie van zes online masterclasses rond de vraag: ‘Wat is goede seks?’ Daarnaast kunnen kijkers bij deze serie via een speciaal WhatsApp-nummer hun vragen voorleggen aan deskundigen. Elke persoon die appt krijgt persoonlijk en passend reactie. 

Fragment aflevering 1

Johan Eikelboom
Johan Eikelboom is journalist, presentator en regisseur. Hij was verslaggever bij ‘Netwerk’ en ‘3 Onderzoekt’ en presenteerde o.a. het programma ‘Downtown Dinner’. Ook regisseerde hij de portretserie ‘Talent: Autisme’. 

Fajah Lourens 
Fajah Lourens begon haar carrière in GTST en kreeg grote bekendheid door haar deelname aan ‘Expeditie Robinson’. Ze was eerder in een coachende rol te zien in ‘Vier handen op één buik’, een serie over tienermoeders. Ook onder haar eigen fitnesslabel ‘Killerbodymotivation’ treedt zij als coach op. Onlangs gaf zij de boeken 'Killerbody Dieet' en 'Killerbody 2' uit. Verder treedt ze op als DJ.

40 Dagen Zonder Seks maakt deel uit van de Seksweken op NPO 3.

Promo '40 Dagen Zonder Seks'

Foto's '40 Dagen Zonder Seks'