Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Met Gouden Kalf bekroonde documentaire: Snelwegkerk

29 september 2017 in het dossier Pers

De documentaire 'Snelwegkerk' van regisseur Elsbeth Fraanje is vrijdag 29 september 2017 bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire tijdens de 37ste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Fraanje is er volgens de jury in geslaagd het onderwerp van deze vervreemdende film, de bezoekers van kerkjes langs de Autobahn, met een bewust gekozen visuele stijl en een zorgvuldig sounddesign naar een hoger plan te tillen.

'Snelwegkerk' is een documentaire over onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg. Hier staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van alles op. De een bedankt voor een vette voetbalscore of fantastische seks. Anderen leggen er hun ziel bloot en schrijven openhartig over hun angsten of verlangens. Deze mozaïekvertelling neemt je mee in onverwacht intieme verhalen over verlies, lust en liefde en toont op liefdevolle manier de confrontatie tussen alledaagse sleur en onze heimelijke angst of hartstocht.

Snelwegkerk is een productie van Tangerine Tree in coproductie met IKONdocs. De film kwam tot stand met steun van het Mediafonds en wordt uitgezonden in het najaar van 2018.

Credits: Regisseur: Elsbeth Fraanje, Camera: Wilko van Oosterhout, Geluid: Kamila Wójcik, Mark Wessner, Montage: Ralf Verbeek, Muziek: Tobias Borkert, Eindredactie IKONdocs Margje de Koning, Redactie IKONdocs: Barbara Wiessing, Productie IKONdocs:  Margie Monfils, Producenten: Willem Baptist en Nienke Korthof – Tangerine Tree.      

Over de regisseur: Elsbeth Fraanje (1979) is werkzaam als researcher en filmmaker. Ze studeerde in 2011 cum laude af aan de HKU, Audio Visual Media. Ze maakte haar debuut met de korte documentaire God op IJtje (2013). Che! (2016), haar eerste jeugd-documentaire, werd o.a. vertoond op IDFA, CPH Dox en het Thessaloniki Documentary Film Festival.

Website
www.tangerinetree.nl

Bekijk de trailer

Bekijk foto's

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie/zichtkopie/stills etc. kunt u contact opnemen met Tangerine Tree en/of EO.

Contact EO:
E. [email protected]  
T. 06 22 46 63 95

Contact producent Tangerine Tree:

E. [email protected]
T. 06 14 54 72 60