Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kinderprogramma 'Hallo, ik heb kanker' (EO) in de race voor Gouden Stuiver

25 september 2017 in het dossier Pers

‘Hallo, ik heb kanker’ is genomineerd voor de Gouden Stuiver; de prijs voor het beste jeugdprogramma op het Gouden Televizier-Ring Gala. In het programma van de Evangelische Omroep filmen vier tieners hoe hun leven met kanker eruitziet. Catherine, Daimon, Julian en Rachel nemen de kijker mee in hun dagelijks leven. Van zware chemokuren tot ‘gewoon naar school’ en van bestralingen en scans tot een concert van Justin Bieber. De kijker ontdekt dat soms de ziekte alle aandacht vraagt, maar soms ook heel gewone ‘tienerissues’ belangrijk zijn.

“Ik vind het zó bijzonder dat Hallo, ik heb kanker is genomineerd”, zegt Anne-Mar. Voor het programma volgde de presentatrice de vier tieners op de voet. “Veel mensen vinden het moeilijk om over het onderwerp kanker te praten. Met dit programma proberen we die spanning weg te halen. Catherine, Daimon, Julian en Rachel laten op een heel oprechte manier zien wat het met je doet als je hoort dat je kanker hebt. Dat raakt me. Deze vier kanjers verdienen het om op deze manier in het zonnetje te worden gezet.”

Realiteit
“Na ongevallen is kanker de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen”, vertelt eindredacteur Robert Fortuijn. “Maar een programma waarin kinderen zien hoe het is om met kanker te leven, was er nog niet. Met Hallo, ik heb kanker laten we de realiteit zien, zonder te shockeren. Ik vind het geweldig dat dit gewaardeerd wordt met zo’n mooie nominatie!”

In de prijzen
Het is niet de eerste keer dat een EO-kinderprogramma genomineerd is voor een belangrijke televisieprijs. Vorige week won de ‘Anti Pest Club’ de Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma en ‘Hallo, ik heb kanker’ is - naast de Gouden Stuiver - ook genomineerd voor de Cinekid Kinderkastprijs in de categorie non-fictie.

Hallo, ik heb kanker werd van 13 t/m 17 februari 2017 uitgezonden op NPO Zapp. De winnaar van de Gouden Stuiver wordt op 12 oktober aanstaande bekendgemaakt op het Gouden Televizier-Ring Gala.

Bekijk promo

Bekijk foto's