Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO-radioprogramma 'Zin, Zout & Zegen' in teken van Kroonbede

Zin, Zout & Zegen, zondag 17 september, 19.00 uur, NPO Radio 5

15 september 2017 in het dossier Pers

In aanloop naar Prinsjesdag staat het radioprogramma ‘Zin, Zout & Zegen’ in het teken van de Kroonbede; de interkerkelijke samenkomst die elk jaar op de dinsdag vóór Prinsjesdag plaatsvindt. Presentator Petra de Joode en Annemarie de Bruin-van der Spoel, lid van het landelijk bestuur van ‘PerspectieF’ (ChristenUnie-jongeren), bezochten de Kroonbede. In de Sint-Jacobus de Meerderekerk in Den Haag werd rond het thema ‘Investeer in gebed om barmhartigheid’ gebeden voor en door politici.

Bidden, zingen, overdenken en ontmoeten zijn de ingrediënten van de viering die sinds 2000 wordt georganiseerd. Politici en burgers zijn welkom om samen te bidden voor de overheid, ons land & onze samenleving en de wereld. In de speciale uitzending van Zin, Zout & Zegen hoort de luisteraar onder andere de overdenking van Edward de Kam van Youth for Christ International. Wat leert de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan ons anno 2017 over een 'barmhartige samenleving'? Ook de muziek die Rieneke en Mieke de Wit van vocal group Filiae tijdens de Kroonbede ten gehore brachten, klinkt zondagavond op NPO Radio 5.

Bouwen aan het Koninkrijk
De fragmenten van de Kroonbede worden afgewisseld met een persoonlijk gesprek met Annemarie de Bruin-van der Spoel. Ze vertelt in Zin, Zout & Zegen wat haar zo aantrekt in politiek. “Het is één van de manieren om daadwerkelijk iets te veranderen. Dit kan in je eigen stad, dorp, provincie of landelijk.” De vicevoorzitter en secretaris van PerspectieF vervolgt: “Ik geloof dat God ons en mij op een bepaalde plek heeft neergezet om daar een stukje te bouwen aan het Koninkrijk. Ik ben ervan overtuigd dat dit samen gaat met gebed en dat Gods plan uiteindelijk zichtbaar zal worden.”

Authentieke geloofsverhalen
Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. In het EO-programma op NPO Radio 5 gaat presentator Petra de Joode elke zondag met een kerkganger mee naar zijn of haar kerk. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee de nieuwe week in? Zin, Zout & Zegen komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Bekijk foto's