Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Duurzame fashion in nieuw seizoen ‘Hip voor Nop’

Vanaf 27 september elke woensdag, 17.40 uur, NPO Zapp

14 september 2017 in het dossier Pers

Het lijkt elke week een onmogelijke opdracht: van afgedankte kledingstukken een compleet nieuwe én hippe outfit te maken. Toch gaat het dit seizoen van Hip voor Nop weer lukken. Een nieuwe look voor een citytrip, iets origineels voor een YouTubekanaal of een nieuwe outfit voor een surfkamp; niets is te gek voor het Hip voor Nop-team. In een nieuw seizoen van het populaire meidenprogramma zijn vriendinnen nooit ‘out of style’. Presentatrice Anne-Mar en een stylist geven de 'besties' een metamorfose waar de meiden in kunnen stralen.

Naast mode is er in het zevende seizoen van Hip voor Nop meer aandacht voor duurzaamheid. Het EO-programma laat elke week een leuk initiatief zien waarbij hergebruik van materialen centraal staat. Anne-Mar: “Het is zo leuk om te zien wat je van oude spullen kunt maken! Zo ontwerpt Martijn tassen van oude zeilen van marktkramen en gebruiken Michiel en Jet oude fietsbanden om riemen mee te maken. Dat is toch geweldig?”

Vriendinnentest
Ook nieuw is de ‘vriendinnentest’. “De meiden die aan ons programma meedoen, zijn beste vriendinnen. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk?”, vraagt Anne-Mar zich af. “Daarom stel ik ze apart van elkaar vragen over de ander. Weten ze bijvoorbeeld waar hun beste vriendin onzeker over is of wie ze de leukste jongen van de school vinden?”

Pleun: “Draag wat je wilt!”
Wie benieuwd is naar wat er in de kledingkast van bekende Nederlanders hangt, zit goed bij Hip voor Nop. Elke week gaat Anne-Mar met haar kledingrek naar een BN’er. Aan welke vijf kledingstukken zit een bijzonder een verhaal? TVOH-winnares Pleun Bierbooms trapt af en geeft de kijkers graag iets mee: “Creëer je eigen vrijheid om te dragen wat je wilt. Je kunt daarmee een voorbeeld zijn voor anderen!” Ook zangeres Monique Smit, Sonia Eijken van de serie ‘Brugklas’ en Klokhuis-presentatrice Janouk Kelderman laten de kijker hun tops en flops zien.

Anique en Loïs
In de eerste aflevering komen vriendinnen Anique en Loïs met een weekendtas vol flops naar het Hip voor Nop atelier in Amsterdam. Lukt het stylist Odair om aan de hand van deze miskopen een outfit te maken die zowel ‘girly’ als stoer is?