Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Succesvolle ‘Anti Pest Club’ komt met nieuw seizoen!

Anti Pest Club, van 18 t/m 22 september om 17.35 uur op NPO Zapp

16 augustus 2017

Kutkind, dikzak en kankerjoch… Sommige kinderen krijgen het elke dag te horen. Ze worden gepest en er is niemand die durft in te grijpen. In een gloednieuw seizoen van de ‘Anti Pest Club’ gaat presentatrice Anne-Mar Zwart opnieuw de strijd aan tegen pesten in de klas. Het programma brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. De ‘Anti Pest Club’ wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat. In 2016 is het programma bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma.

De ‘Anti Pest Club’ stelt pesten aan de kaak door de grote groep te belichten. Dit is volgens de presentatrice een bewuste keuze. "Natuurlijk is het goed dat kinderen het voor een ander opnemen, maar in je eentje is dat heel moeilijk. Het probleem wordt echt aangepakt als iedereen meedoet: het is een groepsproces." En dat betekent niet alleen in de klas,  ook in de What’s App groep van de klas gaan de kinderen als groep voor elkaar opkomen. Ook wijst het programma niet naar één of meer pesters in het bijzonder. Iedere leerling heeft een bijzondere rol in de klas en wordt uitgedaagd om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Aflevering 1
In de eerste aflevering is Anne-Mar op bezoek bij groep 5 van basisschool de Kweekvijver. Bijna alle kinderen in de klas geven elkaar bijnamen. Een meisje met scheve tanden wordt cavia genoemd en een jongen met Chinese afkomst spleetoog. Deze kinderen hebben hier heel erg veel verdriet van en willen niet meer naar school. Lukt het Anne-Mar om de klas ervan te overtuigen dat bijnamen echt niet grappig zijn?

Live vragen stellen
Na iedere aflevering kunnen kijkers Anne-Mar, gasten en andere kinderen live vragen stellen over pesten. Dat kan via zapp.nl/antipestclub of via het YouTube-kanaal van de ‘Anti Pest Club’.

Eigen Anti Pest Club oprichten
Via zapp.nl/antipestclub kunnen kinderen ook zelf een Anti Pest Club oprichten door onder andere gratis Zapp Anti Pest Club-bandjes te bestellen.

Zapp Tegen Pesten

De ‘Anti Pest Club’ maakt onderdeel uit van de themaweek Zapp Tegen Pesten. Van 18 tot en met 24 september staat NPO Zapp, samen met haar kijkers, op tegen pesten. Aan de start van een nieuw schooljaar stellen Zappers zichzelf en kinderen hardop de vraag: wat doe jij tegen pesten? Wat kún je er eigenlijk tegen doen? De themaweek Zapp Tegen Pesten sluit online en op tv aan bij de landelijke Week Tegen Pesten en maakt het thema bespreekbaar.

Foto's