Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Imponerende 3D videomapping voor eerste opnames ‘In Holland staat een kerk’

Dinsdag 31 oktober, In Holland staat een kerk, 20.30 uur, NPO 1

17 augustus 2017 in het dossier Pers

Gisteravond was de eerste opname voor de muzikale tv-special ‘In Holland staat een kerk’ die op 31 oktober om 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO 1 ter gelegenheid van 500 jaar protestantisme. ‘In Holland staat een kerk’ laat zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd.

Videomapping
De Laurenskerk in Rotterdam was gisteravond het decor voor een imponerende 3D videomapping. De gevel van de Laurenskerk fungeerde als projectiescherm voor speciale beelden die laten zien hoe het protestantisme zich heeft ontwikkeld sinds 1517 tot nu. 'In Holland staat een kerk' is de eerste Nederlandse tv-productie die videomapping op deze schaal en in combinatie met televisie toepast.

Tweede opname
Op 6 september is de tweede opname in de Laurenskerk met medewerking van Jörgen Raymann, Andries Knevel, Stef Bos, Leona Philippo, het Radio Filharmonisch Orkest en de Eric van Tijn Band. De ruim 1.000 kaarten voor deze opname waren binnen vier weken uitverkocht.