Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Door het oog van wilde dieren

Spy in the Wild, vanaf 25 juli elke dinsdag om 20:30 uur op NPO 1

4 juli 2017 in het dossier Pers

In deze nieuwe vijfdelige natuurserie kruipen camera’s letterlijk in de huid van wilde dieren. Levensechte robotdieren gaan undercover om liefde, vriendschap, vertrouwen en bedrog te filmen.

Innovatief
Uniek aan deze natuurserie is het innovatieve gebruik van robotdieren met ingebouwde camera. De wilde dieren in de serie worden zo levensecht nagemaakt, dat ze in eerste oogopslag niet te onderscheiden zijn van levende dieren. De cameradieren worden dan ook geaccepteerd als onderdeel van de groep. Op die manier komen we uitzonderlijk dichtbij, alsof je zelf tussen de stampende olifantenpoten staat of tussen de nijlpaarden door zwemt.


Binnenkant
In Spy in the Wild zien we onder andere een bewegende robot-orang-oetan die bijna niet van echt te onderscheiden is. Alleen zijn stijve bewegingen en zijn camera-oog verraden zijn mechanische binnenkant.
Een chimpansee ruikt onraad als een cameradier in zijn territorium verschijnt. Er klopt iets niet… Voorzichtig onderzoekt hij de camera. Wanneer een soortgenoot mee wil doen, gaat hij er met de camerarobot vandoor. Hij wil zijn nieuwe vriend voor zichzelf houden.
In een krokodillennest liggen een aantal camera’s die de moederkrokodil aanziet voor haar eigen jongen. We zien de binnenkant van haar bek als ze haar jonkies voorzichtig meeneemt richting de rivier.
Een camera in wolvenkleren wordt geplaagd door zijn ‘broertjes’, als ze spelenderwijs de sociale regels van de roedel leren. Ook hij moet zich aanpassen.

Deze en nog veel meer unieke momenten zijn te zien in Spy in the Wild. Vanaf 25 juli elke dinsdag primetime te zien om 20:30 uur op NPO 1.

Overzicht afleveringen

  • 25 juli “Liefde”
  • 1 augustus “Intelligentie”
  • 8 augustus “Vriendschap”
  • 15 augustus “Kattenkwaad"
  • 22 augustus “special”

----

Vanaf 10 juli is voor pers een kijklink beschikbaar van de eerste aflevering. Ook is er aanvullend beeldmateriaal op aanvraag. Neem hiervoor contact op met bovenstaand contactpersoon.