Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

2Doc: The Grown Ups

Woensdag 2 augustus 2017, 22.40 uur NPO 2

7 juli 2017 in het dossier Pers

Al veertig jaar gaan Anita, Rita, Ricardo en Andrés naar een school voor kinderen met het syndroom van Down. Na al die jaren begint het veilige en vertrouwde te vervelen. Ze zijn de 45 gepasseerd, en het werk in de bakkerij van de school is voor sommigen van hen geen uitdaging meer.

Op persoonlijk vlak lonkt de vrijheid. Neem Anita en Andrés: zij zijn verliefd. Maar waar kunnen de geliefden, die nog bij hun familie inwonen, een rustig plekje vinden om samen te zijn? Ze dromen van trouwen en een gezin. Maar de maatschappij waarin ze leven is echter niet ingericht op hun verlangen naar meer zelfstandigheid. Ondanks de trainingen die ze krijgen om 'bewuste volwassenen' te worden, blijven de vier tot hun frustratie afhankelijk van de beslissingen die anderen over hun leven nemen.

Regisseur Maite Alberdi neemt ons met intieme, commentaarloze observaties mee in de kleine wereld van de vier 'jongvolwassenen.' Een ontroerend, aandoenlijk en soms confronterend portret. Gemaakt met compassie, oog voor compositie en een knipoog door de humor van de hoofdrolspelers.

Regie en scenario: Maite Alberdi, camera: Pablo Valdes, montage: Menno Boerema en Juan Eduardo Murillo, productie Maite Alberdi, Denis Vaslin, Fleur Knopperts, Clara Taricco en Sebastian Brahm, EO eindredactie: Floor Koomen.

THE GROWN UPS is een productie van A Micromundo Producciones in coproductie met Volya Films, Mandra Films

Met: Ana María Rodríguez, Ricardo Urzúa, Andrés Martínez, Rita Guzmán, Daniel Mehech, Rodrigo Carrasco. (Spanish dialogue)