Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Tweede editie ‘Jij&Ik’ belooft veel nieuw ouder/kind-talent

14 juni om 20.30 uur, bij de EO op NPO 1

7 juni 2017 in het dossier Pers

AMSTERDAM, 7 JUNI 2017 - ‘Jij&Ik’, de tv-show waar kinderen samen met hun vader of moeder een bekende hit zingen, krijgt een vervolg. Net als tijdens de veelbekeken avond van vorig jaar zullen ook op woensdag 14 juni ouder-kindkoppels live de sterren van de hemel zingen voor War Child. Nieuw dit jaar is de hulp van drie bekende Best Friends: Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicholas Singer).

Angela, Victor en Shaker hebben samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato uit de vele inzendingen de duo’s geselecteerd die live gaan zingen tijdens ‘Jij&Ik’. In de aanloop naar de show begeleiden zij de kinderen en hun ouders op het gebied van zang, performance en dans*).

Alle drie hebben een bezoek gebracht aan het werk van War Child. Tijdens de tv-avond is te zien hoe Shaker in een vluchtelingenkamp danst met gevluchte Zuid-Soedanese kinderen in Oeganda. Victor bezoekt een asielzoekerscentrum in Nederland waar War Child actief is. Angela gaat met haar dochter Lola naar Libanon om daar met eigen ogen te zien wat War Child doet voor oorlogskinderen. Het was een wens van Angela om samen met haar dochter zo’n reis te maken. Het werd een bijzondere reis voor Angela en Lola, met een ontroerend moment wanneer Angela een liedje zingt voor een meisje dat voor de oorlog uit Syrië is gevlucht.

Artiesten
Verschillende artiesten verlenen hun medewerking aan de live tv-show. Fais, bekend van de grote hits ‘Hey’ en ‘Used to have it all’, treedt samen op met Michaela DePrince, tweede soliste bij Het Nationale Ballet en War Child ambassadeur. Marco, Tooske, Angela, Shaker en Victor verzorgen met de duo’s de spetterende opening  van de live-show. Voor Michaela en Shaker belooft het een bijzondere avond te worden. Beiden groeiden op in een oorlog.

Uit alle inzendingen hebben zes kinderen met hun vader of moeder een plaatsje in de live-show weten te bemachtigen. Het publiek in de zaal is de jury: het aantal mensen dat een staande ovatie geeft, bepaalt wie de winnaar wordt van ‘Jij&Ik 2017’. Een bijzondere techniek in de zaal maakt dit mogelijk.

De presentatie is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tooske: “Dit jaar zijn we overdonderd door nog meer talent. En wat is die dynamiek tussen ouder en kind toch leuk om te zien!” Marco: “De band tussen kinderen en ouders is zo krachtig. Samen muziek maken en zingen verbindt. Dit is een prachtige manier om aandacht te vragen voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig om alle oorlogsellende te kunnen weerstaan. Het liefst van hun ouders. Met ‘Jij&Ik’ laat War Child zien hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is, voor iedereen en in het bijzonder voor alle kinderen en ouders in oorlog.”

*) De spannende weg van de deelnemers naar de live show is te volgen via een online serie op de website van de NPO, www.NPO.nl/jijenik. Tot aan de tv-show op 14 juni wordt er iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering online gezet.

Over War Child:
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 14 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.


_____
Noot voor redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en interviewverzoeken presentatoren, Best Friends en kandidaten:

War Child            
Peter Schouten                 
+ 31 6 48 13 97 66            
[email protected]

EO                            
Liesbeth Moret                                   
+ 31 6 20 01 82 67            
[email protected]

Alle informatie over ‘Jij&Ik’ is te vinden op www.jijenik.tv