Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Stella en David winnaars "Jij&Ik" 2017

War Child kan 4.378 extra oorlogskinderen helpen

14 juni 2017 in het dossier Pers

Vader David (36) en dochter Stella (10) uit Utrecht zijn de winnaars van ‘Jij&Ik’ 2017. In deze live tv-show gingen zes kinderen met hun vader of moeder samen de muzikale strijd aan voor War Child. De zingende koppels vroegen op deze unieke manier aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebied niet vanzelfsprekend is. Dankzij ‘Jij&Ik’ kan War Child 4.378 extra oorlogskinderen helpen in de 14 landen waarin zij werkt.

De zes duo’s, geselecteerd uit bijna 100 inzendingen op internet, kregen op hun spannende weg naar de tv-show hulp van drie bekende Best Friends: Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicholas Singer). Zij maakten, samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato, ook deel uit van de show. Ook Ali B, Martin Garrix en Dotan verleenden hun medewerking.
 
Een bijzonder moment was het optreden van Michaela DePrince met een zichtbaar geëmotioneerde Fais. Michaela, tweede soliste bij Het Nationale Ballet en ambassadeur van War Child, groeide zelf op in een oorlog. Racoon speelde zijn nieuwe hit, met de toepasselijke titel Motherfather. 
 
De winnaars Stella en David brachten samen een eigen versie van de hit Scars to your beautiful van Alessia Cara. Vader David: “Dit is echt geweldig. Wat bizar. Prachtig om al die enthousiaste reacties in de zaal te zien. En dan te bedenken dat we alleen maar een liedje hebben gezongen. We zijn er helemaal stil en emotioneel van.”
 
Marco Borsato: “Wat ben ik trots op alle kinderen en hun ouders en wat is samen zingen toch ontroerend. Muziek maken verbindt. Dat zien we ook dagelijks in het werk van War Child. Ik ben heel erg blij met de steun van het Nederlandse publiek voor ons belangrijke werk. Samen halen we de oorlog uit het kind.”
 
De weg naar de liveshow was dit jaar te volgen via een online serie op npo.nl. De tv-avond was live te zien bij de EO op NPO 1.