Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Spy in the Wild

Vanaf 25 juli elke dinsdag primetime om 20:30 uur bij de EO op NPO 1.

15 juni 2017 in het dossier Pers

In deze nieuwe natuurserie zien we wilde dieren door de ogen van hun soortgenoten. Camera’s, vermomd als levensechte bewegende dieren, worden onderdeel van een nest of kudde. Op die manier komen we dichterbij dan ooit. Vertederend, ontluisterend en verrassend herkenbaar!

Undercover
In de eerste aflevering gaan de cameradieren undercover om de complexe gevoelens van dieren te onderzoeken. Een camera-puppy sluit vriendschap met een roedel wilde honden en heeft een gevaarlijke ontmoeting met leeuwen en olifanten. De camera-krokodillenjonkies gebruiken de bek van hun moederkrokodil als roetsjbaan wanneer ze haar jongen naar het water draagt. Op Antarctica is camera-adéliepinguïn getuige van een wedstrijdje kiezels stelen, om indruk te maken op een veeleisend vrouwtje.

In de afleveringen hierna gaan de cameradieren undercover om ook intelligentie, vriendschap en kattenkwaad onder wilde dieren te onderzoeken. We komen er achter dat het in de natuur wemelt van het kattenkwaad. En er blijken duidelijke regels te zijn die bepalen wanneer je bij de groep hoort en wanneer niet.

De laatste aflevering onthult hoe de serie tot stand is gekomen. In deze extra aflevering vol grappige en onverwachte momenten zien we hoe ongelooflijk veel inspanning het kost om de cameradieren op te laten gaan in de dierenfamilies.

Overzicht afleveringen
Spy in the Wild, vanaf 25 juli elke dinsdag om 20:30 uur op NPO 1:

  • 25 juli “Liefde”
  • 1 augustus “Intelligentie”
  • 8 augustus “Vriendschap”
  • 15 augustus “Kattenkwaad”
  • 22 augustus “special”

------------------------

Vanaf 10 juli is er op aanvraag een kijklink beschikbaar van de eerste aflevering. Ook is er meer beeldmateriaal. Neem hiervoor contact op met bovenstaand contactpersoon.