Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nothing is forgiven

2Doc: Nothing is forgiven, dinsdag 13 juni, 22.55 uur, NPO 2

9 juni 2017 in het dossier Pers

'Nothing is forgiven' vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui die haar thuisland Marokko ontvlucht na de Arabische Lente. In Parijs start ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo. Voor het eerst in haar carrière kan zij werken in volledige vrijheid, zonder censuur en omringd door vrije geesten.

Tot op 7 januari 2015 de terreur genadeloos toeslaat. Zineb was zelf toevallig op vakantie maar verliest vele collega’s en vrienden. Haar leven neemt daarna een radicale wending, van gecensureerde journaliste in Marokko tot de meest beschermde vrouw van Frankrijk.

Na de aanslagen in Parijs in 2015 komt Zineb plots wereldwijd in de schijnwerpers te staan. In Nothing is forgiven zien we de vrouw achter het wereldnieuws. Een vrouw die slagen incasseert, maar die zich niet laat tegenhouden in haar poging haar eigen leven in handen te nemen. En zich openlijk uitspreekt tegen de radicale islam. Als Zineb zwanger wordt dwingt dit haar opnieuw naar haar toekomst te kijken. Hoe kan ze een leven opbouwen onder deze omstandigheden? Moet haar baby opgroeien voortdurend omringd door bodyguards?

De Belgische filmmakers Guillaume Vandenberghe en Vincent Coen ontmoetten de jonge, geëngageerde vrouw voor het eerst in 2011 en beginnen haar te filmen. Uiteindelijk volgen ze haar meer dan 5 jaar.