Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nieuw leven in een oud geloof

Ruim honderd bezoekers sluiten Lazarus 7keer7 tour af met slotavond

20 juni 2017 in het dossier Pers

Zes weken lang trok de Lazarus 7keer7 tour door het land om te onderzoeken wat ‘progressief christen zijn’ inhoudt. Met ruim honderd aanwezigen trok Lazarus gisteravond conclusies uit zijn tour.

Je loopt vast met je geloof. Het werkt niet meer, het klopt niet meer. Tegelijk vermoed je dat het ook zo mooi zou kunnen zijn. Als het maar eens lucht kreeg en kon ademen... Net als ooit Lazarus, die vriend van Jezus. Nieuw leven in een oud geloof. Geloven door de toekomst in het heden te trekken. Dat is progressief christendom. Onder andere Marieta van Driel, Evert Jan Ouweneel en Willem Smouter deelden hun bevindingen van de tour. Reinier Sonneveld gaf met zeven punten een betekenis aan de term ‘progressief christendom’: “We blijven ons ontwikkelen in onze denkbeelden over God. Want stilstaand water bederft. Achter elke bocht schuilt weer een ander avontuur. Misschien ontdekken we morgen weer nieuwe inzichten.”

Tijdens de slotavond van de succesvolle derde Lazarus 7keer7 tour verwoordde Marieta van Driel, eindredacteur online magazine, hoe mensen zich bemoedigd voelen door Lazarus: “Bij Lazarus ervaren mensen theologische ruimte, vallen kerkmuren weg en wordt er over kerkmuren heen gekeken. Samen met mijn teamleden probeer ik met Lazarus een herberg te zijn. Een herberg waar mensen mogen genieten, lotgenoten kunnen ontmoeten, kunnen uitrusten en versterkt weer op pad kunnen gaan."

Conclusie Lazarus 7keer7 tour in animatie

_______________________
Noot voor de redactie

De conclusies van de derde Lazarus 7keer7 tour, met als thema: ‘Progressief christen, hoe dan?’
1. Overal waar je graaft, stuit je op God
2. God is overal in weggezakt en overal uit opgeklommen
3. Hoeveel liefde je hebt, vertelt hoe dicht je bij God leeft
4. In de kerk oefen je in liefde
5. Jezus staat boven de Bijbel
6. Geloven is morgen in vandaag halen
7. We blijven ons ontwikkelen in onze denkbeelden over God

Download hier de volledige conclusie

Lazarus is een platform voor progressieve christenen die nieuwe woorden zoeken voor hun geloof. Dat doen ze op diverse manieren: dagelijks publicaties in een online magazine, een cursus ‘Mensen van de weg’, kerkdiensten op bijzondere locaties, een boekenreeks met auteurs als Rikko Voorberg, Brian McLaren en Rob Bell, en 7keer7-tours door het land. Vanaf vandaag staat een animatie met de conclusies van de tour online op Lazarus.nl. Lazarus is een initiatief van de Evangelische Omroep.