Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Maak kennis met een groeiende groep gelovigen: de progressieve christenen

Slotavond Lazarus 7keer7 tour op maandag 19 juni

14 juni 2017 in het dossier Pers

Op maandag 19 juni vindt de slotavond van de Lazarus 7keer7 tour plaats in Hilversum. Het is de afsluiting van een zevendelige tour door Nederland, waarbij de zoektocht naar antwoorden op het thema ‘progressief christen, hoe dan?’ centraal staat. Tijdens deze laatste avond trekken verschillende sprekers conclusies uit de lessen van de tour. Want hoe we níet meer willen geloven, weten we vaak uitstekend. Maar wat geloof of leef je dan wel? Lazarus is een experimenteel geloofsplatform van de Evangelische Omroep.

Hoe kijken progressieve christenen in 2017 aan tegen grote geloofsthema’s als schepping, kruisiging, hemel en hel, Bijbel, kerk en andere religies? Bijna 50 experts en honderden mensen dachten mee over deze thema’s. Aanstaande maandagavond presenteert Lazarus de antwoorden op deze vragen, om zo een beeld te schetsen van een groeiende groep gelovigen die zich beweegt tussen orthodoxie en vrijzinnigheid.

Verschillende sprekers
De conclusies van de tour worden omlijst door verschillende sprekers. Filosoof Evert Jan Ouweneel beschrijft de kenmerken van het progressieve christendom, theoloog Alain Verheij formuleert waarschuwingen voor het progressieve christendom, predikant Willem Smouter gaat het hebben over de toekomst van deze groep en pionier Matthijs Vlaardingerbroek zoomt in op de generaties. Een gelegenheidsband met muzikanten Lydia van Maurik en Arjen van Wijk verzorgt de muziek en verhalenverteller Kees van der Zwaard is te horen. Marieta van Driel en Reinier Sonneveld vertellen meer over de drijfveren van het team van Lazarus. Marieta: “Ik heb alleen maar opgeluchte mensen gesproken. Ze worden herkend in hun zoektocht, en ze vinden herkenning in hun vragen.”

7keer7
Lazarus probeert de geloofszoektocht van progressieve christenen te faciliteren en te stimuleren. Dat gebeurt in online en offline publicaties: via het platform Lazarus.nl, maar ook via de uitgave van boeken, de cursus Mensen van de weg en de Lazarus 7keer7 tour. De tour startte in 2014 als een persoonlijk initiatief van Otto Kamsteeg, Herman Wegter, Reinier Sonneveld en Karel Smouter. Dit jaar vindt de derde tour plaats.

Bekijk hier de video’s van de andere avonden van de 7keer7 tour: www.lazarustour.nl

_______________________
Noot voor de redactie: aanmelden voor slotavond

De conclusie-avond van de Lazarus 7keer7 tour wordt gehouden in de Kapel van de Evangelische Omroep, Oude Amersfoortseweg 79 in Hilversum. Aanvang 20.00 uur, start avond 20.30 uur. Wilt u als pers aanwezig zijn bij deze slotavond? Geef u dan voor vrijdag 16 juni 10.00 uur op door te mailen naar [email protected]