Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Liefde wint van angst op EO-Jongerendag in Arnhem

Hoopvol thema bindt duizenden jongeren samen

10 juni 2017 in het dossier Pers

In GelreDome Arnhem is vanmiddag de 43ste editie van de EO-Jongerendag van start gegaan. Een dag vol muziek, ontmoeting, inspiratie en bemoediging. Zo’n 20.000 jongeren uit heel het land komen bij elkaar rond het thema ‘Fear not’. Een thema dat actueler is dan ooit.

Er komt veel op jongeren af. Ze maken zich zorgen over zaken als: ben ik wel leuk genoeg, voldoe ik wel aan de verwachtingen van anderen en hoe ga ik om met tegenslagen in mijn leven? “In de Bijbel staat 365 keer dat we niet bang hoeven te zijn”, sprak presentator Joram Kaat tijdens de opening. “Voor elke dag de bemoediging ‘Fear not!’. Je hoeft je niet te laten leiden door angstige gedachten. Dat is waar de EO-Jongerendag vandaag over gaat.” Jezus staat vandaag centraal. Kaat: “We mogen feestvieren voor Hem!” Dance-duo Capital Kings nam deze woorden ter harte en trapte de dag af met een energiek optreden.

Liefde sterker dan angst
Lindz West van de Britse band LZ7 sprak over het thema ‘Fear not’. “We zijn hier met 20.000 jongeren bij elkaar. Ieder van ons kent zijn eigen angsten. Misschien zijn we bang om te falen, bang voor wat anderen van ons vinden of bang om te sterven. Maar God komt right here, right now naar ons toe en zegt: ‘Wees niet bang. Ik houd van je en Ik ben bij je’. Toen Jezus aan het kruis stierf, bouwde Hij een brug tussen God en ons. Nu kan niets ons meer scheiden van Zijn liefde. Omdat Hij zoveel van ons houdt, hoeven we niet bang te zijn. Gods perfecte liefde is sterker dan angst!”

Avondprogramma
Singer-songwriter Philippa Hanna sloot het middagprogramma af met muziek waarin liefde voor God en elkaar centraal staat. De EO-Jongerendag duurt nog tot 21.00 uur. Vanavond zijn er optredens van de Canadese rockband Hawk Nelson en folk-popband Rend Collective.

Live te volgen
De EO-Jongerendag is de rest van de dag nog live te volgen via 101 TV en eo.nl/beam.

Uitzendingen
Zondag 11 juni is de herhaling van de middagshow vanaf 9.00 uur te zien op 101 TV en vanaf 11.50 uur de herhaling van de avondshow. Daarnaast zendt NPO 3 op zaterdag 17 juni vanaf 22.25 uur de muziekspecial ‘BEAM presents EO-Jongerendag’ uit.