Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nieuwe editie TV-show ‘Jij&Ik’ met Best Friends en online serie

Samen zingen voor War Child op 14 juni om 20.30 uur, bij de EO op NPO 1

11 mei 2017 in het dossier Pers

‘Jij&Ik’, de tv-show die gebaseerd is op de internetrage waar kinderen samen met hun vader of moeder een bekende hit zingen, krijgt een vervolg. Net als tijdens de veelbekeken avond van vorig jaar (een miljoen kijkers), zullen ook op 14 juni ouder-kindkoppels live de sterren van de hemel zingen voor War Child.

Nieuw bij deze tweede editie van ‘Jij&Ik’ is de medewerking van drie bekende Best Friends: Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker (Nicholas Singer). Zij zullen de koppels in aanloop naar de liveshow begeleiden op het gebied van zang, performance en dans. Samen met de presentatoren Tooske Ragas en Marco Borsato zullen de drie Best Friends uit alle inzendingen de vijf koppels selecteren die live gaan zingen tijdens ‘Jij&Ik’. Eén koppel heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de liveshow door middel van het hoogste aantal views op internet. Tijdens de show beslist het publiek in de zaal uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.

Spannende weg naar live show online te volgen
Ook nieuw dit jaar is de online serie op de website van de NPO, www.NPO.nl/jijenik, waarin de spannende weg van de deelnemers te volgen is van hun eerste inzending op internet tot aan de selectie van zes koppels voor de liveshow. Het gaat hierbij om een serie die speciaal voor internet wordt geproduceerd als inleiding op de tv-show ‘Jij&Ik’. De makers zoeken hiermee de aansluiting bij de jonge internetgeneratie.

Samen zingen verbindt
Samen met de kinderen en ouders vraagt War Child aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig om alle oorlogsellende te kunnen weerstaan. Het liefst van hun ouders. Met ‘Jij&Ik’ wil War Child laten zien hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. Samen muziek maken en zingen verbindt. Dat doen de koppels daarom tijdens de tv-avond voor alle kinderen en ouders in oorlog.

De online serie is te zien vanaf donderdag 11 mei, 16.00 uur op www.NPO.nl/jijenik. Tot aan de tv-show op 14 juni wordt er iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering online gezet. 

Over War Child
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 14 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

_____

Noot voor redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en interviewverzoeken presentatoren, Best Friends en kandidaten:

War Child
Peter Schouten                
+ 31 6 48 13 97 66         
[email protected]

EO
Liesbeth Moret
+ 31 6 20 01 82 67
[email protected]

Alle informatie over ‘Jij&Ik’ is te vinden op www.jijenik.tv