Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Jubilerende EO organiseert feestelijke Nederland Zingt Dag

Zaterdag 22 april 2017, Jaarbeurs Utrecht

22 april 2017 in het dossier Pers

De Evangelische Omroep bestaat 50 jaar en organiseerde vandaag een feestelijke Nederland Zingt Dag in een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 10.000 bezoekers kwamen bij elkaar om samen te zingen en te geloven.

De zestiende editie van dit muzikale evenement droeg het thema ‘Bouw Uw Koninkrijk’. Ds. Arie van der Veer, EO-directeur Arjan Lock en Wim Grandia leverden een inhoudelijke bijdrage. Directeur Arjan Lock: "Dat we met zoveel mensen bij elkaar mogen komen om zo uiting te geven aan ons geloof, stemt tot dankbaarheid. Samen zingen tot eer van God hoort al 50 jaar bij de EO. Met alles wat we doen in de media geeft ook dit voor mij echt invulling aan het bouwen aan Gods Koninkrijk."

Naast indrukwekkende samenzang waren er mooie koren en bijzondere artiesten als Sharon Kips, Joke Buys en At Once aanwezig. Ook tijdens het pauzeprogramma stonden verschillende activiteiten in het teken van het vijftigjarig jubileum van de EO. Zo waren er liveoptredens, gezellige cafés en zond Radio 5 live uit met een zinderende EO kennisquiz met (oud) EO’ers. De presentatie was vandaag in handen van Mirjam Bouwman en Henk van Steeg.

Live via Radio 5
Voor de mensen thuis en onderweg was het mogelijk om de Nederland Zingt Dag live te volgen via Radio 5.

Tv-uitzending
Vandaag zijn tv-opnames gemaakt voor de speciale Nederland Zingt Dag-special die vanavond wordt uitgezonden om 18.40 uur op NPO 2.

Nederland Zingt
Nederland Zingt is een tv- en radioprogramma met koor- en samenzang van geestelijke liederen. De uitzendingen zijn op zaterdag- en zondagochtend. Daarnaast is Nederland Zingt bekend van activiteiten, zoals de jaarlijkse Nederland Zingt Dag, de Nederland Zingt Reis en de Nederland Zingt Opnames.

Website
Nederlandzingt.nl