Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Feestelijke jubileumuitzending van Het Familiediner: Het Familiediner XL

Tweede Paasdag, maandag 17 april, 21.15 uur op NPO 1

5 april 2017 in het dossier Pers

Op Tweede Paasdag zendt de EO een speciale aflevering van Het Familiediner uit: Het Familiediner XL. Dit voorjaar viert de EO namelijk haar vijftigjarig jubileum en Het Familiediner is ruim een kwart van die periode een van haar boegbeelden. Hoog tijd om dit jubileum te vieren met een feestelijke uitzending waarin Bert, samen met een grote groep oud-deelnemers, terugkijkt op ruim vijftien jaar Het Familiediner! “Ik moet zeggen: deze aflevering is een hoogtepunt. Ik kijk er naar uit om de ‘oude’ bekenden weer te ontmoeten en te horen hoe het met ze gaat. Het belooft een bijzondere uitzending te worden!”, vertelt Bert van Leeuwen.

Hoe gaat het nu?
Een keur aan oud-deelnemers schuift aan bij het grootse diner. De leukste binnenkomers, de mooiste verzoeningen en de heftigste confrontaties worden uitgelicht. Samen met familiebemiddelaar Bert van Leeuwen kijken de toenmalige ruziemakers vanuit de feestelijke locatie terug op hun eigen verhaal. Hoe gaat het nu met hen? En wat heeft Het Familiediner hen gebracht? Bert van Leeuwen: “Waar ik me nog altijd over verbaas is dat het soms de kleine dingen zijn die van grote invloed zijn op de relatie tussen familieleden. Mensen kunnen soms zo onhandig zijn, en toch missen ze elkaar. Met Het Familiediner geven we mensen de kans zich met de ander te verzoenen en dat is iedere keer opnieuw heel mooi om te zien. Het is niet altijd even makkelijk, maar het is een voorrecht om mensen weer dat ene zetje te geven.” Bovendien probeert Bert in Het Familiediner XL een schijnbaar uitzichtloze familievete alsnog op te lossen. Lukt het Bert een familie bij elkaar te brengen en schuift deze familie samen aan bij Het Familiediner XL?