Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Trots & Treiter

Mensjesrechten/Zapp Echt Gebeurd, zondag 26 maart, 19:25 uur, NPO Zapp

22 maart 2017 in het dossier Pers

De strijdvaardige Malinees-Nederlandse Emma probeert zich thuis te voelen in Nederland, maar dat valt niet mee als je tussen twee culturen gevangen zit.

Emma (13) verhuisde drie jaar geleden van Mali naar Nederland. Op de Nederlandse basisschool voelde Emma zich anders; van buiten door haar huidskleur en van binnen door de andere cultuur. Ze wist niet goed hoe ze zich moest gedragen en werd gepest. Emma ontdekte dat het haar helpt om haar gevoelens om te zetten in liedjes. 

De documentaire vertelt een moedig verhaal over een gevoelig maar sterk meisje dat zoekt naar haar plek in de wereld van nu, waarin de tegenstellingen tussen verschillende culturen en geloven steeds groter lijken te worden.

Movies that Matter
Aanstaande vrijdag, 24 maart, gaat Trots & Treiter in première op het Movies that Matter filmfestival in Den Haag. “Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Het is een uitstekend middel om mensen bewust te maken van het belang van mensenrechten, het debat daarover aan te wakkeren en om in te zetten bij mensenrechten-educatie.”

Mensjesrechten
In elke aflevering van Mensjesrechten staat één artikel van de Rechten van het Kind centraal. In Trots & Treiter is dat artikel 2: “Elk kind heeft recht op bescherming tegen discriminatie.”
Mensjesrechten wordt gemaakt door IKON docs bij de EO. Regie van deze aflevering: Mirjam Marks.

Voor meer informatie, zie mensjesrechten.nl. Voor interviewverzoeken of een aanvraag voor een kijklink neemt u contact op met Kirsten Slagter ([email protected]).

Trailer Trots & Treiter