Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Feestelijke editie 'EO Live event' met Elise Mannah

EO Live, zaterdag 18 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5

7 maart 2017 in het dossier Pers

Zaterdag 18 maart vindt in het EO-gebouw in Hilversum de derde editie van het 'EO Live event' plaats. Met dit evenement biedt het NPO Radio 5-programma haar luisteraars een avond vol livemuziek, ontmoeting en een kijkje achter de schermen. Op het programma staan optredens van zangeres Elise Mannah en ‘Half a Mile’, interviews met Henk Binnendijk, Arjan Lock en personal organizer Ruth Hettema, een unieke radio-veiling en een ontmoeting met Andries Knevel.

Deze editie van het evenement heeft vanwege het 50-jarig jubileum van de omroep een extra feestelijk tintje. In de sfeervolle EO-kapel in Hilversum ontvangt presentatrice Yvonne Sprunken onder andere omroep-coryfee Henk Binnendijk, met wie ze herinneringen ophaalt uit de 50-jarige geschiedenis van de Evangelische Omroep. Directeur Arjan Lock vertelt over een bijzonder project van EO Metterdaad, waarvoor hij eerder deze maand een bezoek bracht aan Haïti en ‘personal organizer’ Ruth Hettema geeft advies over het omgaan met spullen.

Andries Knevel
Bijzonder is ook de aanwezigheid van Andries Knevel, die na een roerige periode even terug is op het oude nest. Knevel was tot vorig jaar wekelijks te horen als presentator van EO Live, maar werd in november 2016 ernstig ziek als gevolg van een legionellabacterie. Hoe heeft zijn ziekteperiode zijn toekomstplannen beïnvloed?

Muziek
Bezoekers van het evenement kunnen genieten van veel livemuziek. Zowel Elise Mannah als de band Half a Mile betreden meerdere malen het podium. Mannah – bekend van haar optredens in het tv-programma Nederland Zingt, de voorstelling Mariamonologen en haar tours met o.a. Elly Zuiderveld Lee Ann Vermeulen – zingt over geloof, hoop, liefde en het leven van alledag. De country-folkband Half a Mile vertelt in haar authentieke muziek over de zoektocht naar zingeving.

Aanwezig zijn?
Luisteraars die de uitzending live willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via de website eo.nl/live. Bezoekers zijn op 18 maart vanaf 18.30 uur welkom aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum, waar zij worden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. De uitzending start om 19.00 uur. Toegang voor het evenement is gratis, aanmelden is verplicht.