Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

EO Metterdaad geeft half miljoen voor hongersnood Afrika

3 maart 2017 in het dossier Pers

Miljoenen mensen in Afrika lijden op dit moment ernstige honger. Met een speciale campagne vraagt EO Metterdaad aandacht voor de situatie en werft ze fondsen om de hongersnood tegen te gaan. Vanwege de ernst van de voedselcrisis in Afrika heeft EO Metterdaad alvast een half miljoen euro van haar fondsen toegezegd voor noodhulp.

Door conflicten zijn veel mensen op de vlucht en kunnen ze hun land niet verbouwen. In combinatie met de extreme droogte zorgt dit voor veel te weinig eten en drinkwater.

De situatie is zo urgent dat EO Metterdaad direct al een half miljoen van haar fondsen besteedt aan noodhulp. In delen van Zuid-Soedan is al officieel sprake van een hongersnood. In de landen er omheen, zoals Somalië en Nigeria wordt dat op korte termijn ook verwacht. Als er niets gebeurt, dreigt er volgens de VN binnen een half jaar voor meer dan 20 miljoen mensen hongersnood.

Daarom is EO Metterdaad een noodhulp actie gestart. Door te voorzien in voedsel en drinkwater willen we voorkomen dat er mensen overlijden. Het gironummer van Metterdaad is opengesteld voor deze actie: NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. Honger Afrika.