Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

2Doc: The Valley of Salt

Vrijdag 17 oktober 2019, 23.55 uur, NPO 2 - dit is een herhaling van 11 april 2017

20 september 2019 in het dossier Pers

Als de jonge Egyptische filmmaker Christophe Magdy Saber voor het eerst terugkeert naar zijn ouders in Cairo na de Egyptische revolutie, treft hij een land in politieke onrust. Tijdens de onrusten, onder president Morsi, zijn christenen vogelvrij. De christelijke ouders van Christoph, de Egyptische Magdy Saber en Zwitserse Annelise Saber, worden geterroriseerd en per sms met de dood bedreigd door fanatieke moslims. Ondanks alle bedreigingen besluiten zijn ouders in het land te blijven en hun zendingswerk voort te zetten.

Op indrukwekkende wijze legt Christophe de situatie van zijn ouders vast. Hoe gaan zij met de bedreigingen om? Hoe houden ze stand tegen de steeds sterker wordende bedreigingen? Hoe houden ze vast aan hun geloof en het vertrouwen dat Egypte en The Valley of Salt bestaansrecht hebben?

De situatie in Egypte was dusdanig bedreigend, dat Christophe pas vier jaar na het maken van de beelden de film kon afronden. Daarna is The Valley of Salt vertoond op 250 filmfestivals over de hele wereld en heeft het meer dan 80 awards gewonnen.

Productie: Box Productions: Editing: Myriam Rachmuth; Muziek: Christian Garcia; Montage: Etienne Curhod; Kleurcorrectie: Robin Erard; Producers: Elena Tatti, Thierry Spicher en Elodie Brunner; Assistent producer: Christelle Michel.