Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Maarten Koningsberger (bariton)

Maarten Koningsberger (Foto: Paul Koelman)
Fotograaf: Paul Koelman

Maarten Koningsberger (bariton) is een veelzijdig en internationaal veelgevraagd zanger, van Bach tot Britten en van Schubert tot Ravel zingt hij in opera, oratorium en recital.

Zijn concertreizen voeren hem over de hele wereld, van de Staatsoper in Berlijn tot de Hong Kong Philharmonic, met beroemde dirigenten als William Christie, Jaap van Zweden, Marin Alsop en René Jacobs. Met zijn warme en flexibele stemgeluid is Maarten Koningsberger ook internationaal zeer geliefd om zijn liedrecitals, die hem over de hele wereld voeren, van het Concertgebouw tot de Carnegie Hall in New York. Hij heeft een 30-tal cd’s opgenomen met werk van onder andere Schubert, Brahms, Mahler, Bach, Schumann, Fauré, Ravel, Campra, Mondonville, Mendelssohn en Esher. Zijn cd met songs van Henry Purcell werd ‘Editor’s Choice’ van het toonaangevende blad Gramophone. Recentelijk heeft hij ook een Jazz cd uitgebracht. Maarten Koningsberger neemt ook regelmatig zitting in jury’s en geeft masterclasses over de hele wereld.