Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Johannette Zomer (sopraan)

Johannette Zomer (Foto: Marco Borggreve)
Fotograaf: Marco Borggreve

Johannette Zomer (sopraan) is een barokspecialiste bij uitstek, en door samenwerkingen met dirigenten als Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, Jordi Savall en René Jacobs was ze op concertpodia binnen Europa maar ook ver daarbuiten te horen.

Haar operadebuut maakte zij bij de Nederlandse Reisopera nog tijdens haar studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (in 1996). Sindsdien stond zij veelvuldig op de operabühne. Zo trad Johannette Zomer in 2003 op in het Barbican Centre in Londen; en zong daar de rol van Amanda in Le grand Macabre van György Ligeti. In 2004 zong ze in de Komische Oper Berlin in Alcina van Georg Friedrich Händel. In 2008 zong ze in Il Turco in Italia van Gioachino Rossini de beide vrouwelijke hoofdrollen Zaida en Fiorilla. In 2009 debuteerde ze bij de Nederlandse Opera in Ercole Amante van Francesco Cavalli.

In 2013 richtte ze het 'Tulipa Consort' op en bracht daarmee in 2016 de cd 'Laudate!' uit die snel werd opgevolgd door 'JuSt BACH' in 2017 (Channel Classics). En in 2016 richtte zij in haar woonplaats Zutphen de Zomer Academie Zutphen op.