Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Loek Peters (verteller)

Na zijn afstuderen in 2000 speelde Loek Peters (1974) een tijd vast bij het Noord Nederlands Toneel. Hij speelde daarna o.a. in de Troje Triologie (Toneelschuur Producties) en recenter in de solovoorstelling MA, naar het boek van Hugo Borst en in People, places, things, van Theatergroep Oostpool.

Op televisie speelde hij in veel dramaseries, waaronder Toren CA'dam - E.V.A., Voetbalmeisjes en Als de Dijken Breken. Tevens was hij te zien in het improvisatieprogramma De vloer op en recent als rechercheur in Zapp Detective. Grote bekendheid kreeg hij als Berry in de serie Penoza en zijn deelname aan Expeditie Robinson in 2014.

Films
Loek speelde in diverse films zoals Kees de JongenMannenharten, De Sterkste Man van Nederland, Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen en Bloed, Zweet en Tranen. Voor zijn rol in Het Echte Leven, ontving hij een Gouden Kalf nominatie.

Momenteel
Op dit moment hij is te zien als Berry in Penoza, de film, en als weeshuisvader in de film Kruimeltje, de strijd om de goudmijn.

Loek Peters verteller Matthäus Passion: ‘Het gaat door merg en been’