Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Ars Musica Orkest

Ars Musica Orkest

Het Ars Musica Orkest is een jong, enthousiast en flexibel orkest. Tijdens uitvoeringen weet het orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Het orkest onderscheidt zich door een actieve en energieke manier van musiceren en een open, toegewijde manier van werken. Het orkest creëert tijdens de concerten een intieme sfeer, waardoor het publiek zich persoonlijk betrokken voelt bij het orkest.

Vanaf de oprichting heeft het orkest zich tevens toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het ensemble werkte mee aan prachtige concerten op hoog niveau.

De bezetting varieert van enkele musici tot een groot symfonieorkest.

Het orkest geeft concerten door geheel Nederland. In 2015 werkte het orkest mee aan de baanbrekende productie van het Requiem van Hans Lachmann in Limburg, opgenomen en uitgezonden door Radio 4. In hetzelfde jaar speelde het orkest in de openlucht tijdens het gloednieuwe Festival Natuurlijk Klassiek op het Landgoed Schovenhorst in Putten.

In 2016 werkte het orkest mee aan televisie-uitzendingen van Bachs Matthäus Passion en Händels Messiah die door de EO op NPO 2 werden uitgezonden. In september 2017 is de debuut cd van het orkest verschenen met daarop onder meer de Hebridenouverture van Mendelssohn en de Zevende Symfonie (‘Die Unvollendete’) van Schubert.