Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Een unieke 90 minuten uitvoering van de Matthäus Passion in Rotterdam Ahoy

 

FAQ - Veelgestelde vragen

Waar en wanneer vindt het concert plaats?

Het concert zal plaatsvinden in Rotterdam Ahoy op zaterdag 21 maart 2020 met starttijd 20.00 uur, deuren open vanaf 19.00 uur

Wat is Matthäus aan de Maas?

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur brengen we terug tot 90 minuten om dit klassieke werk voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.

De stukken worden door een verteller op een laagdrempelige manier aan elkaar verbonden zodat het hele verhaal van de Matthäus Passion verteld wordt.

Een groots koor met zangers uit het hele land krijgen de unieke kans om samen met een professioneel orkest, dirigent, solisten en verteller mee te doen in deze bijzondere opvoering van het grootste muzikale werk ooit geschreven.

Het concert wordt op 21 maart 2020 om 20.00 uur uitgevoerd en op Goede Vrijdag 2020 om 19.30 uur op NPO2 uitgezonden.

Waarom bevat dit concert alleen de hoogtepunten van de Matthäus Passion?

De EO wil een breed publiek kennis laten maken met de Matthäus Passion. We zien het concert als een proeverij voor diegenen die nieuwsgierig zijn, maar niet de volledige Matthäus Passion opvoering willen of kunnen bijwonen.

Waarom de EO?

Matthäus aan de Maas sluit aan bij de ambitie van de Evangelische Omroep om klassieke muziek bij een breed publiek toegankelijk te maken middels concert- en televisieprogramma’s. De EO wil een prominente plek innemen binnen de publieke omroep als het gaat om de grote religieuze klassieke werken en om Nederlanders op een inclusieve manier bereiken.

Elk jaar besteedt de EO via verschillende platforms al aandacht aan de Matthäus Passion. Er is een grote culturele interesse in dit religieuze werk en het past bij de EO om dit verhaal op verschillende manieren te blijven vertellen, op een manier die aansluit bij het publiek, gelovig en niet-gelovig. Met deze ingekorte versie en door deelname van duizenden Nederlanders hoopt de EO ook een nieuw publiek kunnen laten kennis maken met dit bijzondere klassieke werk. Er worden echter geen concessies gedaan om het werk toegankelijker te maken door toevoeging van bijvoorbeeld popinvloeden of bekende popartiesten die geen klassieke achtergrond hebben. De oorspronkelijke klassieke Duitse versie wordt uitgevoerd in dit concert.

Welke artiesten zingen mee?

Aan dit concert werken gerenommeerde artiesten mee. Meer informatie over het orkest en de artiesten staat op de betreffende webpagina.

Ik heb me ingeschreven als koorzanger, wanneer krijg ik meer informatie?

Na inschrijving krijg je binnen vijf werkdagen de informatie toegestuurd. Dan laten we je weten in welk koor je zingt (de Matthäus Passion is twee-korig) en krijg je toegang tot de website met oefenlinks.

Ik zou graag van koor willen wisselen, kan dat?

Ja dat kan, mits er nog ruimte is in het andere koor. Stuur een email naar [email protected] als je van koor wilt wisselen.

Gaat dit programma de Nederland Zingt Dag of The Passion vervangen?

Nee, dit evenement staat op zichzelf.

Wanneer gaat de kaartverkoop voor het concert open?

De kaartverkoop voor het concert zal per 1 november opengaan.

Waarom gaat ticketverkoop via een externe partij?

De EO kan zelf geen kaarten op stoel en rijnummer verkopen, en heeft de kaartverkoop daarom belegd bij Eventim, een gerenommeerde ticket provider.

Waarom moet ik een account voor Eventim hebben om een kaartje te kunnen kopen?

Het bedrijf dat de kaarten verkoopt (Eventim) werkt met accounts om kaartjes te kunnen kopen. Dat gaat buiten de EO om. Bij het kopen van het concertkaartje is de mogelijkheid om aan te geven of je wel of geen behoefte hebt om door Eventim op de hoogte gehouden te worden van andere concerten.

Bij wie kan ik terecht met vragen over mijn ticket?

Dat kan bij Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m) of dit webformulier.

Zijn er ook concert kaartjes voor mindervaliden?

Ja, er is een beperkt aantal plekken voor mindervaliden beschikbaar. Bij deze plekken is plaats voor maximaal 1 begeleider. De kaartjes kunnen alleen telefonisch geboekt worden bij Eventim via 0900-1353 (€0,60 p/m)

Kan ik zitten tijdens het concert?

Ja, er zijn alleen zitplaatsen voor dit concert.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Annuleren kan niet, wijzigen kan wel. Neem hiervoor contact op met Eventim.

Hoe kom ik vanaf het station naar Ahoy?

Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf NS-station Rotterdam Centraal neem je de metro naar Zuidplein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy.

Waar kan ik parkeren bij Ahoy?

Om te parkeren, volg je de borden op de toevoerwegen naar Ahoy. Deze verwijzen je naar de geopende parkeerplaatsen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom Ahoy. Het parkeerterrein kent geen sluitingstijden. Je koopt een parkeerkaart als je het terrein oprijdt en je kunt na afloop meteen wegrijden. De methode wijst zich vanzelf.

Wil je gegarandeerd zijn van een plekje op het parkeerterrein van Ahoy? Koop dan nu alvast een parkeerticket. Voor €18 reserveer je snel en makkelijk een vooraf aangewezen parkeerplaats op P1, P2 of P3. Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Let op: alleen met een vooraf gekochte parkeerkaart weet je zeker dat je een parkeerplaats vlakbij de ingang hebt. Je kunt je parkeerkaart ook kopen bij aankoop van je concert kaartje. Hier wordt wel een toeslag op berekend door Eventim.

Op vijf minuten loopafstand kun je ook terecht in de overdekte parkeergarage Zuidplein (hier geldt een ander tarief). Of je kunt gebruikmaken van de diverse P+R-voorzieningen in de omgeving, onder andere bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

Welke huisregels gelden er in Ahoy?

De volledige huisregels zijn te vinden op de website van Ahoy.

  • Het is niet toegestaan te roken in Ahoy.
  • Etens- en drinkwaren mogen niet meegenomen worden.
  • Tassen mogen de maximale grootte hebben van een A4 papier.
  • Het is niet toegestaan om (professionele) film-, foto- en/of audio-opnameapparatuur mee te nemen in Ahoy. Het gebruik van selfiesticks is niet toegestaan.

  • Bij al onze handelingen en transacties geldt het Ahoy-huisreglement, dat is gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank in Rotterdam. 

  • Tijdens het concert zullen foto’s of opnamen gemaakt worden door medewerkers van de EO.
  • Door het betreden van het terrein van Ahoy geef je toestemming aan de EO om deze opnames onbeperkt te gebruiken of door derden te laten gebruiken.
Bij wie kunnen we terecht voor meer informatie?

De website en nieuwsbrief zullen de meest relevante informatie geven. Voor vragen over kaartverkoop kan met Eventim contact opgenomen worden via 0900-1353 (€0,60 p/m) of dit webformulier.

Als je vraag niet beantwoord wordt in deze 'Veel gestelde vragen' kun je contact opnemen met het klantcontactcentrum van de EO (035-2210022). Vragen die hierboven al beantwoord zijn, zullen via e-mail niet beantwoord worden.