Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Matthäus aan de Maas gaat niet door

Als gevolg van de maatregelen van de Nederlandse overheid om de verspreiding van het coronavirus in te perken, gaat het EO-evenement Matthäus aan de Maas niet door. Bezoekers die tickets hebben gekocht krijgen hun geld automatisch teruggestort.

EO-directeur Arjan Lock: “We hebben vandaag moeten concluderen dat het evenement van zaterdag 21 maart niet door kan gaan. We begrijpen deze beslissing. Dit is natuurlijk vervelend voor al die mensen die er met groot enthousiasme aan gewerkt hebben en zich erop verheugd hebben. Maar we weten dat ook zonder ons evenement het verhaal van de Matthäus altijd doorgaat. Een verhaal dat door angst en verdriet heen uiteindelijk een hoopvol verhaal is. Het verhaal van Jezus waar we ons aan vast kunnen houden.”

Over Matthäus aan de Maas

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. De oorspronkelijke drie uur brengen we terug tot 90 minuten om dit klassieke werk voor jou en een breed publiek aantrekkelijk te maken.

Loek Peters verbindt als verteller de hoogtepunten van de Matthäus Passion aan elkaar, zodat je niets van het verhaal hoeft te missen.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd, door Toonkunst Rotterdam. Deze verjaardag gaan we in dit concert op een bijzondere manier vieren. Zangers uit het hele land kregen de kans om mee te zingen in het grote koor met 800 zangers. Nog niet eerder heeft een koor van dit formaat meegezongen in een uitvoering van de Matthäus Passion – een ware ode.

De muzikale cast bestaat uit Maria Fiselier, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Fabio Trümpy en Raoul Steffani.

Datum: zaterdag 21 maart 2020
Locatie: Rotterdam Ahoy
Starttijd: 20.00 uur, deuren open vanaf 19.00 uur

De televisie uitzending is op Goede Vrijdag (10 april) op NPO 2