Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Over Ars Musica

Stichting Ars Musica

Stichting Ars Musica is een centrum voor klassieke muziek en beoogt een podium te bieden aan getalenteerde musici. Een van de hoofddoelen is het aanbieden van muzikale schatten uit de klassieke (kerk)muziek.

Onder de vlag van Ars Musica vallen diverse ensembles: een Koorschool en een Meisjeskoor (dirigent: Marjon van der Linden); een Jong Concertkoor (bestaande uit een Jong Vrouwenkoor en een Jong Mannenkoor, dirigent Arjen Uitbeijerse); een Concertkoor, een professioneel Orkest en een professioneel Kamerkoor, onder leiding van dirigent en artistiek leider Patrick van der Linden.

Ars Musica maakt programma’s die verbindingen maken tussen oude genieën als Bach en Beethoven en nieuwe tijdperken. Deze samenhang kenmerkt de programmering die Ars Musica voorstaat. 

Een tweede belangrijk speerpunt op artistiek vlak is educatie aan kinderen en volwassenen. Er zijn dan ook voorstellingen geschreven ten behoeve van muziekonderwijs aan basisscholen en middelbare scholen.

Ars Musica Concertkoor

Het Concertkoor bestaat uit ambitieuze en geschoolde zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. De muzikale leiding ligt in handen van dirigent en oprichter Patrick van der Linden. Tijdens twee tot vier projecten per jaar studeert het koor in hoog tempo koormuziek uit diverse stijlperioden in, van koormuziek uit de 16e eeuw tot en met hedendaagse muziek. Zo verzorgde het koor in oktober 2013 de Europese première van ‘De Profundis’, gecomponeerd door de Poolse componist Grzegorz Miskiewicz. Het Concertkoor wordt voortdurend op muzikaal en stemtechnisch gebied gecoacht door zangpedagogen van naam. Het Concertkoor was onderdeel van het ambitieuze project Master en Pupil, dat voor het eerst in 2013 werd gepresenteerd. Dit project is gericht op uitwisseling van kennis en vaardigheden tussen professionals en amateurs. 

Ars Musica Orkest

Het Ars Musica Orkest is een jong, enthousiast en flexibel orkest. Tijdens uitvoeringen weet het orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden het publiek te betrekken bij de muzikale beleving. Het Orkest onderscheidt zich door een actieve en energieke manier van musiceren en een open, toegewijde manier van werken. Het orkest creëert tijdens de concerten een intieme sfeer, waardoor het publiek zich persoonlijk betrokken voelt bij het orkest. Vanaf de oprichting heeft het orkest zich tevens toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het ensemble werkte mee aan prachtige concerten op hoog niveau. De bezetting varieert van enkele musici tot een groot symfonieorkest. Het Orkest geeft concerten door geheel Nederland. In 2015 werkte het Orkest mee aan de baanbrekende productie van het Requiem van Hans Lachmann in Limburg, opgenomen en uitgezonden door Radio 4. In hetzelfde jaar speelde het Orkest in de openlucht tijdens het gloednieuwe Festival Natuurlijk Klassiek op het Landgoed Schovenhorst in Putten.