Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Matthäus aan de Maas gaat niet door

 

Downloads & tips

Download hier de Partituur (pdf) - gecomprimeerde versie.
Download hier de Partituur (pdf) - groot bestand.

Tijdens de regionale repetities ontvang je een afgedrukte versie van de partituur. Deze wordt ook gebruikt tijdens het concert. Komen de partituur en de MP3's niet helemaal overeen? Houd dan altijd de partituur aan, deze is leidend.

Koorpartijen (mp3's)

Vingers gaan over bladmuziek
Koor 1 Koor 2
Alle stemmen Alle stemmen
Alt Alt
Bas Bas
Sopraan Sopraan
Tenor Tenor

Download hier de teksten (pdf).

Vind je het handig om naast de partituur de teksten los te hebben? Dit zijn de teksten uit de Matthäus Passion die gezongen worden tijdens Matthäus aan de Maas. Zonder herhalingen, en met Nederlandse vertaling! Tijdens het concert worden de Duitse teksten gezongen.

Tips

  • Wil je graag repeteren met ingezongen bestanden? Dan is de CD Chorsingen leicht gemacht misschien iets voor jou.
  • Vind je het leuk om in contact te komen met andere koorleden om bijvoorbeeld samen te repeteren of te carpoolen naar repetities? Klik dan hier om lid te worden van onze Facebookgroep!
  • Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) organiseert speciaal voor koorleden van Matthäus aan de Maas (koor 1) een vierdaagse cursus onder proffesionele begeleiding. Klik hier voor meer informatie.
  • Beluister alle nummers die we gaan uitvoeren tijdens Matthäus aan de Maas in deze Spotfy afspeellijst. Zoals je ziet in de partituur zingen we uit sommige nummers een gedeelte.
  • Oefen met een website zoals Choralia. Hier kun je de muziek ook vertraagd of versneld afspelen. Let wel op dat de nummering hier iets anders is dan in de partituur. De partituur is leidend. Een andere oefensite is ChordPerfect.
  • Een andere manier die je misschien kan helpen is te vinden via koorpartij-oefenen.nl. Rechts bovenaan de pagina kun je dan zoeken op Matthäus Passion.

De Mattheus Passie

Bronnen

Onderdelen

Ademhaling

J.S. Bach