Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Veel Bijbels verspreid tijdens Kerkproeverij

100 kerken hebben materiaal aangevraagd

21 september 2017 in het dossier Bijbel

100 Kerken hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om tijdens Kerkproeverij Bijbeluitgaven uit te delen. De Bijbelvereniging bood dit materiaal gratis aan. In totaal gaf deze vereniging 12.000 Bijbels weg.

Kort nadat bekend werd dat de Bijbelvereniging gratis Bijbelgedeelten beschikbaar stelde, kwamen de bestellingen binnen. 100 kerken klopten aan om vooral Nieuwe Testamenten toegestuurd te krijgen. Naast de Bijbeluitgaven vonden 112 Bible Boxen hun weg naar de kerk.

Populaire uitgaven
De uitgave in de Nieuwe Bijbelvertaling werd het meest aangevraagd. Daarvan verstuurde de Bijbelvereniging er 4.500. Met 2.600 aangevraagde exemplaren deed de Herziene Statenvertaling het ook goed.

Overige talen
Naast Nederlandstalige Bijbelgedeelten vonden ook Nieuwe Testamenten in andere talen hun weg naar de kerk. Engelse, Duitse en Franse uitgaven waren het populairst. Arabische, Poolse, Spaanse, Turkse en Friese Nieuwe Testamenten ‘veroverden’ ook een plek in de Top-10 van meest aangevraagde talen.

Er werden ook ‘complete’ Bijbels aangevraagd, in onder andere het Albanees, Armeens, Bulgaars, Dari, Farsi, Grieks, Hindi, en Urdu.