Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Seminar Kerkproeverij tijdens New Wine

18 juli 2017

Wil je nog meer inspiratie en tips ontvangen voor Kerkproeverij? Kom dan naar de seminar ‘Een cultuur van uitnodiging’ tijdens de New Wine Zomerconferentie. De seminar vindt plaats op woensdag 26 juli van 16.00 - 17.00 uur in De Brasserie.

Kerkproeverij heeft als doel om christenen te stimuleren om vrienden of familie uit te nodigen voor de kerk. Dat uitnodigen is namelijk niet vanzelfsprekend. Vaak worden we belemmerd door gedachten als ‘ik mag daar de ander niet mee lastig vallen’ of ‘onze relatie beschadigt als ik de ander uitnodig’. Maar kloppen deze gedachten eigenlijk wel? Is het kenmerk van een uitnodiging niet dat het vrijblijvend is? Waarom voelen we onszelf afgewezen als de ander ‘nee’ zegt?

Tijdens de workshop kijken we naar de kenmerken van een uitnodiging, proberen we onze eigen belemmeringen in kaart te brengen en ontdekken we hoe we hier zelf mee kunnen omgaan. Of: je gaat beter begrijpen waarom anderen (je gemeenteleden wellicht) zoveel moeite hebben met uitnodigen. Samen bouwen we aan een cultuur waarin uitnodiging weer normaal wordt. Een cultuur waarin we als christenen de ander durven uit te nodigen om onderdeel te zijn van ons leven, en te proeven van de goedheid van God. Uiteraard zal er ook enige praktische informatie over de Kerkproeverij-campagne aan bod komen.