Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Dienstencentrum PKN helpt plaatselijke kerken op weg

18 mei 2017

Tips en recepten voor een geslaagde Kerkproeverij

De Protestantse Kerk in Nederland biedt deelnemende kerken verschillende uitgewerkte tips voor predikanten en gemeenteleden aan. Deze zijn te downloaden op de site van Kerkproeverij.

Om het kerken gemakkelijker te maken met de Kerkproeverij mee te doen, heeft het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk uiteenlopende ideeën ontwikkeld, die ook op de site van de Kerkproeverij te vinden zijn.

Tips
Zowel voor de predikant als voor het gemeentelid zijn er tips te vinden om iemand voor de Kerkproeverij uit te nodigen. Ds. Wim Hendriks, predikant in de Protestantse Gemeente Mijnsheerenland, geeft suggesties voor de preek. Ook voor andere onderdelen van de viering zijn ideeën uitgewerkt. 

Recepten
De PKN biedt ook verschillende recepten van 'kookdominee' Han Wilmink aan, waaronder een sperziebonensalade, een courgettesoep en een Amish potato salade.