Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kerkproeverij 2019: zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Is jouw geloofsgemeenschap al gastvrij? Is de drempel om jouw gemeente of parochie te bezoeken laag, zodat onze buren, vrienden en collega's de stap durven te zetten om de viering een keer te bezoeken? 

Veel mensen wachten ook op een uitnodiging. Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Daarom is Kerkproeverij ontstaan. Met deze landelijke campagne willen we de verbinding aangaan en kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Doet jouw lokale geloofsgemeenschap ook al mee?

Gratis spandoek
Je kunt jouw eigen geloofsgemeenschap aanmelden, zodat deze verschijnt op de kaart van deelnemende kerken. Kerken die zich vóór 1 september aanmelden krijgen begin september een gratis “welkom in de kerk” spandoek toegestuurd! Op dit spandoek staat géén datum vermeld, je kunt het dus veel vaker gebruiken dan alleen in het Kerkproeverij weekend.

Kom jij een keertje naar de kerk?!

Bekijk ook de uitnodigkaartjes en tips over hoe je als gemeenschap gastvrij kunt zijn. 

Welkom

Kom je eigenlijk zelf nooit in de kerk, maar zou je best eens willen proeven wat het is om een dienst bij te wonen? Dan is Kerkproeverij een mooie kans. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen veel lokale geloofsgemeenschappen hier aan mee en nodigen zij je bewust uit om te komen proeven. Kun je zolang niet wachten? Dan ben je natuurlijk ook door het jaar heen van harte welkom. Op deze pagina vind je de deelnemende parochies en gemeenten van de editie van afgelopen jaar.

Richting het laatste weekend van september vind je op deze website een overzicht met de deelnemers van 2019.

Video's

Waarom wil je iemand meenemen?

Hoe nodig je iemand uit?

'Ga je met me mee?'

Logo Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een kerkdienst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond de campagne. Hij wordt maar een aantal maal verstuurd en je kunt je ook makkelijk weer afmelden als je dat wilt.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, Alpha Nederland en MissieNederland.
Mediapartners zijn KRO-NCRV en EO.