Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kerkproeverij 2019: zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Is jouw geloofsgemeenschap al gastvrij? Is de drempel om jouw gemeente of parochie te bezoeken laag, zodat onze buren, vrienden en collega's de stap durven te zetten om de viering een keer te bezoeken? 

Kom je uit Dordrecht? Ga direct door naar de speciale The Passion - Kerkproeverij page.

Veel mensen wachten ook op een uitnodiging. Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen! 

Daarom is Kerkproeverij ontstaan. Met deze landelijke campagne willen we de verbinding aangaan en kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Doet jouw lokale geloofsgemeenschap ook al mee?

Je kunt jouw eigen geloofsgemeenschap aanmelden, zodat deze verschijnt op de kaart van deelnemende kerken.

Of bekijk de uitnodigkaartjes en tips om gastvrij te zijn. 

Inspiratiedag 2019

Op vrijdag 12 april 2019 hebben we in Hilversum de Kerkproeverij Inspiratiedag gehad, met op het menu een inspirerende toespraak van hoogleraar en lekendominicaan Erik Borgman, maar ook praktische workshops over hoe je een gastvrije geloofsgemeenschap kunt zijn én natuurlijk waardevolle ontmoetingen met mensen uit allerlei kerken en gemeenschappen. 

Verslagen en hand-outs van de sprekers en workshopsleiders kun je hier bekijken, mmelden we natuurlijk ook op facebook.com/kerkproeverij2019.

Kom jij een keertje naar de kerk?!

Wil jij eens proeven wat het is om een dienst bij te wonen? Dan is Kerkproeverij een mooie kans. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen veel lokale geloofsgemeenschappen hier aan mee en nodigen zij je bewust uit om te komen proeven. Kun je zolang niet wachten? Dan ben je natuurlijk ook door het jaar heen van harte welkom. Op deze pagina vind je de deelnemende parochies en gemeenten van de editie van afgelopen jaar.

Richting het laatste weekend van september vind je op deze website een overzicht met de deelnemers van 2019.

Video's

Waarom wil je iemand meenemen?

Hoe nodig je iemand uit?

'Ga je met me mee?'

Logo Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een kerkdienst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond de campagne. Hij wordt maar een aantal maal verstuurd en je kunt je ook makkelijk weer afmelden als je dat wilt.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland.
Mediapartners zijn KRO-NCRV en EO.