Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Kom jij een keertje mee naar de kerk? Welkom!

Kom je zelf niet vaak of nooit in de kerk, maar zou je best eens willen proeven wat het is om een dienst of viering bij te wonen? Dan is Kerkproeverij een mooie kans. Op zaterdag 28 en zondag 29 september doen veel lokale geloofsgemeenschappen hieraan mee en nodigen zij je bewust uit om te komen proeven.

Op deze pagina vind je een kaart met de deelnemende parochies en gemeenten van 2019. 

Sommige kerken of gemeente hebben gekozen om op een andere datum de deuren speicaal open te stellen. De meeste geloofsgemeenschappen hebben een eigen website waar je hierover informatie vindt. En, natuurlijk ben je door het jaar heen ook van harte welkom.

Kerkproeverij 2019: zaterdag 28 en zondag 29 september 2019

In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Is jouw geloofsgemeenschap al gastvrij? Is de drempel om jouw gemeente of parochie te bezoeken laag, zodat onze buren, vrienden en collega's de stap durven te zetten om de viering een keer te bezoeken? 

Veel mensen wachten ook op een uitnodiging. Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Daarom is Kerkproeverij ontstaan. Met deze landelijke campagne willen we de verbinding aangaan en kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. Doet jouw lokale geloofsgemeenschap ook al mee?

Je kunt jouw eigen geloofsgemeenschap aanmelden, zodat deze verschijnt op de kaart van deelnemende kerken.

Bekijk de uitnodigkaartjes en tips over hoe je als gemeenschap gastvrij kunt zijn onder het tabblad Materiaal. Onder het tabje Inspiratie vind je handouts met praktische tips van de sprekers die op de Inspiratiedag gesproken hebben.

Dit is het hart

Speciaal ter voorbereiding schreef Erik Borgman Dit is het hart - Over het proeven van de kerk. Dit boekje is uitermate geschikt om samen met je kerkgenoten te lezen om zo samen gemotiveerd te raken voor het doel van Kerkproeverij. ‘Wie iemand meevraagt naar de kerk, nodigt haar of hem uit in het hart geraakt te worden’, aldus Erik Borgman.

Het boekje kost slechts €2,- per stuk en is te bestellen door een mailtje te sturen naar [email protected] of op adveniat.nl. Alleen verzending binnen Nederland is mogelijk.

Video's

'Ga je met me mee?'

Hoe nodig je mensen uit voor je kerk?

'Iemand echt in de ogen kijken' kan het verschil maken in de kerk

Logo Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een kerkdienst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond de campagne. Hij wordt maar een aantal maal verstuurd en je kunt je ook makkelijk weer afmelden als je dat wilt.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, Alpha Nederland en MissieNederland.
Mediapartners zijn KRO-NCRV en EO.