Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

NIEUWS: INSPIRATIEDAG VERPLAATST

Vanwege het coronavirus gaat de Inspiratiedag op 17 april niet door. De nieuwe datum waarop de Inspiratiedag zal plaatsvinden, is 5 juni 2020.

Nieuws

De eerstvolgende editie van de Kerkproeverij zal gehouden worden in het weekend van 10 en 11 oktober 2020.

Zet de deuren van de kerk dit weekend open! Lees op deze site meer over hoe je mensen kunt uitnodigen, en welke kerken al meedoen.

Welkom in de kerk!

Kom je zelf niet vaak of nooit in de kerk, maar zou je best eens willen proeven wat het is om een dienst of viering bij te wonen? Je bent welkom! Om de drempel wat lager te maken, is er Kerkproeverij: een jaarlijks weekend waarin heel veel lokale geloofsgemeenschappen bewust hun deuren opestellen zodat jij kunt komen proeven.

Op deze pagina vind je een kaart met de deelnemende parochies en gemeenten van Kerkproeverij 2019. En je ziet foto's van hoe verschillende kerken in Nederland afgelopen jaar meededen aan de Kerkproeverij.

Natuurlijk ben je altijd welkom in de kerk. De meeste geloofsgemeenschappen hebben een eigen website waar je contactinformatie vindt en tijden van samenkomsten. 

Wat is de Kerkproeverij?

In de kerk is plek voor iedereen! Een plek waar je tot rust kunt komen, vragen mag stellen, zingeving en inspiratie ontvangt en deelt. Is jouw geloofsgemeenschap al gastvrij? Is de drempel om jouw gemeente of parochie te bezoeken laag, zodat onze buren, vrienden en collega's de stap durven te zetten om de viering een keer te bezoeken? 

Wist je dat veel mensen wachten op een uitnodiging? Het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Een simpele uitnodiging kan het verschil betekenen. Daarom is Kerkproeverij ontstaan. Dit jaar hebben veel kerken in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 hun deuren bewust opengesteld. Met deze landelijke campagne willen we de verbinding aangaan en kerken helpen om uitnodigend en gastvrij te zijn. 

Doet jouw lokale geloofsgemeenschap ook al mee? Je kunt jouw eigen geloofsgemeenschap aanmelden, zodat deze verschijnt op de kaart van deelnemende kerken. Bekijk de uitnodigkaartjes en tips over hoe je als gemeenschap gastvrij kunt zijn onder het tabblad Materiaal. Onder het tabje Inspiratie vind je handouts met praktische tips van de sprekers die op de Inspiratiedag gesproken hebben.

Dit is het hart

Ter aanmoediging en inspiratie om als gemeenschap gastvrij te zijn, schreef Erik Borgman Dit is het hart - Over het proeven van de kerk. Dit boekje is uitermate geschikt om samen met je kerkgenoten te lezen om zo samen gemotiveerd te raken voor het doel van Kerkproeverij. ‘Wie iemand meevraagt naar de kerk, nodigt haar of hem uit in het hart geraakt te worden’, aldus Erik Borgman.

Het boekje kost slechts €2,- per stuk en is te bestellen door een mailtje te sturen naar [email protected] of op adveniat.nl. Alleen verzending binnen Nederland is mogelijk.

Video's

'Ga je met me mee?'

Hoe nodig je mensen uit voor je kerk?

'Iemand echt in de ogen kijken' kan het verschil maken in de kerk

Logo Kerkproeverij

Kerkproeverij is een landelijke campagne die kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een kerkdienst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Hiermee blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond de campagne. Hij wordt maar een aantal maal verstuurd en je kunt je ook makkelijk weer afmelden als je dat wilt.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, Alpha Nederland en MissieNederland.
Mediapartners zijn KRO-NCRV en EO.