Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Gratis EO zomerkaarten

Kefah Allush

Kefah Allush vertelt al meer dan dertig jaar verhalen voor de Nederlandse televisiekijker. Sinds 2009 doet hij dat, vaak reizend, bij de Evangelische Omroep. Hij was als eindredacteur verantwoordelijk voor programma’s als De Pelgrimscode en The Passion. Sinds 2012 houdt deze verhalenverteller zich niet langer schuil achter de schermen maar verschijnt hij nadrukkelijk in beeld. Hij presenteert onder andere De Kist, Jezus van Nazareth, De Kruisvaarder en de Sultan en Van Atlas naar Arabië. 

Over Kefah

Kefah Allush is geboren op 1 december 1969 in de Palestijnse stad Nablus, op de Westelijke Jordaanoever. Als ventje van 1 verhuist hij naar het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Op zijn zeventiende verlaat hij die stad weer, op zoek naar een journalistieke loopbaan. Kefah begint als manusje van alles en leert vervolgens het mediavak van vele kanten leren kennen. Hij is bij tal van producenten en omroepen werkzaam geweest als redacteur, producer, regisseur, eindredacteur en uitvoerend producent.

Hij is altijd overtuigd atheïst geweest. Maar als hij rond zijn dertigste op zoek gaat naar de zin van het leven, komt hij uit bij Jezus. En dan wil Kefah ook in zijn werk handen en voeten geven aan wat Hij van ons vraagt. In 2009 treedt hij in dienst bij de Evangelische Omroep, om precies dát te doen.

Koken met Kefah

Dit heerlijke gerecht kun je nu ook zelf thuis maken. Download dit recept van Kefah hier:

Foto's