Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nationale Bijbelquiz

kersteditie

De Grote Bijbelquiz - eerste voorronde

Thema's als humor, taal, psychologie, filosofie en de politiek staan centraal in deze quiz en ruim vijftien experts vertellen iets over deze thema's vanuit hun vakgebied.

In een nieuwe editie van De Grote Bijbelquiz strijden tien prominenten onder leiding van Bert van Leeuwen om de titel ‘Bijbelkenner 2016’. In deze zesdaagse kennisquiz staan thema’s als humor, taal, psychologie, filosofie en de politiek centraal en vertellen ruim vijftien experts iets over deze thema’s vanuit hun vakgebied. Zo heeft boswachter Arjan Postma een spannende visie op het manna uit de hemel en econoom Lans Bovenberg oppert dat geld misschien wel de belangrijkste uitvinding van de mens is. Bert van Leeuwen stelt vandaag, in deze eerste voorronde, Bijbelvragen over deze onderwerpen. Welke BN’ers weten de vragen juist te beantwoorden en komen een ronde dichter bij de finale?

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: