Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nationale Bijbelquiz

kersteditie

De Grote Bijbelquiz 2012

Presentatrice Dolores Leeuwin, acteur Sjoerd Pleijsier, zanger, componist en hertaler van wereldhits Jan Rot en presentatrice Mirella van Markus de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz. Wie blijkt er veel kennis over de Bijbel te hebben en wie kan Mozes nog niet van Abraham onderscheiden? Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO) presenteren het programma vanuit de Grote Kerk in Den Haag. De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit. Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste bijbelkennis? Behalve BN'ers doen er ook Nederlanders uit alle windstreken van het land mee. De muziekronde staat in het teken van de dit jaar overleden Whitney Houston. Pearl Jozefzoon, bekend van The Voice of Holland, zal fragmenten van enkele nummers van Whitney ten gehore brengen. Verder draagt Edwin Rutten een passage uit de Bijbel voor waarover vragen worden geseld. Tijdens De Grote Bijbelquiz kan thuis live meegespeeld worden op het zogenaamd tweede scherm.

Wie blijkt er veel kennis over de Bijbel te hebben en wie kan Mozes nog niet van Abraham onderscheiden? Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO) presenteren het programma vanuit de Grote Kerk in Den Haag.

De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit. Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste bijbelkennis? Behalve BN'ers doen er ook Nederlanders uit alle windstreken van het land mee.

Tweede scherm
Tijdens De Grote Bijbelquiz kan thuis live meegespeeld worden op het zogenaamde tweede scherm: www.live.degrotebijbelquiz.nl.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: