Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nationale Bijbelquiz

kersteditie

De Grote Bijbelquiz 2010

De Grote Bijbelquiz test in zeven ronden en een spannende finale waar de bijbelkennis het grootst is.

Weten de Katholieke carnavalvierders onder de rivieren het meest? Hebben de stugge noordelingen een verborgen talent? Zit de meeste kennis in het oosten van het land vanwege 'de Bijbelbelt'? Of worden de kandidaten uit de Randstad verrassend de winnaar van De Grote Bijbelquiz?

EO-presentator Bert van Leeuwen en NCRV-presentatrice Jacobine Geel leggen de 4 BN-ers en de kandidaten in de vakken Noord, Oost, Zuid en West de meest uiteenlopende en verrassende vragen voor over de personen en situaties uit de Bijbel.

Zo moeten de kandidaten verhalen aanvullen die plotseling stoppen en raden welk verhaal uit de Bijbel in een filmpje met de verborgen camera wordt uitgebeeld.

Ook wordt er gezocht naar vergelijkingen tussen figuren uit de Bijbel en hedendaagse mensen.

De Grote Bijbelquiz is mede tot stand gekomen met het Nederlands Bijbelgenootschap. De quiz wordt de avond voor de start van de jaarlijkse Bijbel10daagse uitgezonden. Deze loopt van 29 oktober tot en met 7 november 2010.

Tijdens en na de uitzending kunt u dit jaar voor het eerst De Grote Bijbelquiz online kijken EN spelen!

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: