Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Nationale Bijbelquiz

kersteditie

De Nationale Bijbeltest

Thema: De vreemdeling en de Bijbel. Bekende Nederlanders zoals Herman Finkers, Ernst Daniël Smid, Marian Mudder, Frans van Deursen, Marc de Hond, Sharon Kips én kleurrijke groepen uit de samenleving worden op speelse wijze getest op hun Bijbelkennis. Wie weet het meest over de Bijbel op het gebied van humor, liefde en symbolen? In diverse categorieën strijden verschillende publieksgroepen tegen elkaar, live in de studio. De Gereformeerden uit Staphorst binden de strijd aan met de Katholieken uit Limburg, maar ook worden de lammen en de blinden onderworpen aan de Bijbeltest. Misschien zorgen de boeddhisten, islamieten en joden voor een verrassende winnaar? Met een categorie Bijbel en Humor maakt Herman Finkers in ieder geval een goeie kans om als onderdeel van het vak prominenten een goeie voldoende te halen! Vreemd Toeristen, zakenlieden, sporters bij Nederlandse voetbalclubs, vluchtelingen, asielzoekers en illegalen. Omgaan met vreemdelingen is iets van alle eeuwen. Maar wie is eigenlijk de vreemdeling? Is dat de niet-Nederlander of ook degene die zich vreemd voelt in onze hedendaagse maatschappij? Vreemdelingen kom je overal tegen. De ene vreemdeling wordt omarmd, de andere is op een minder positieve manier onderwerp van maatschappelijk debat. De problemen zijn niet nieuw, de kansen zijn niet nieuw, maar elke tijd vraagt om een eigen invulling. De Bijbel biedt talloze aanknopingspunten als het gaat om het omgaan met vreemdelingen. En misschien is zo'n vreemdeling wel de winnaar van de Nationale Bijbeltest van dit jaar!

'De vreemdeling en de Bijbel'. Dat is het thema van de Nationale Bijbeltest 2007. Bekende Nederlanders zoals Herman Finkers, Ernst Daniel Smid, Marian Mudder, Frans van Deursen, Marc de Hond, Sharon Kips én kleurrijke groepen uit de samenleving worden op speelse wijze getest op hun Bijbelkennis. Wie weet het meest over de Bijbel op het gebied van humor, liefde en symbolen?

 

De presentatie is net als vorig jaar in handen van Bert van Leeuwen en Jacobine Geel. De Nationale Bijbeltest staat garant voor 85 minuten live entertainment met inhoud voor het hele gezin. In diverse categorieën strijden verschillende publieksgroepen tegen elkaar, live in de studio. De Gereformeerden uit Staphorst binden de strijd aan met de Katholieken uit Limburg. Maar ook worden de lammen en de blinden onderworpen aan de Bijbeltest van dit jaar. Misschien zorgen de Boeddhisten, Islamieten en Joden voor een verrassende winnaar? Met een categorie Bijbel en Humor maakt Herman Finkers in ieder geval een goeie kans om als onderdeel van het vak prominenten een goeie voldoende te halen!

 

Toeristen, zakenlieden, sporters bij Nederlandse voetbalclubs, vluchtelingen, asielzoekers en illegalen. Omgaan met 'vreemdelingen' is iets van alle eeuwen. Maar wie is eigenlijk 'de vreemdeling'? Is dat de niet-Nederlander of ook degene die zich vreemd voelt in onze hedendaagse maatschappij? Vreemdelingen kom je overal tegen. De ene vreemdeling wordt omarmd, de andere is op een minder positieve manier onderwerp van maatschappelijk debat. De problemen zijn niet nieuw, de kansen zijn niet nieuw, maar elke tijd vraagt om een eigen invulling. De Bijbel biedt talloze aanknopingspunten als het gaat om het omgaan met vreemdelingen. En misschien is zo'n vreemdeling wel de winnaar van de Nationale Bijbeltest 2007!

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: