Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Wat is Bijbel Dichtbij?

Bijbel Dichtbij is een nieuwe studiebijbel. Het is de Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen. Er staat veel extra materiaal in, zoals:

  • een inleiding bij ieder Bijbelboek
  • achtergrondinformatie over de Bijbel
  • vragen en gedachten die je inspireren om met de Bijbel aan de slag te gaan;
  • landkaarten en themapagina’s
  • verwijzingen naar andere bijbelgedeeltes
  • een leesrooster
  • een kleurenkatern met afbeeldingen

Bijbel Dichtbij is een uitgave die je ondersteunt in je dagelijkse leven. Het is een Bijbel die je vandaag de dag inspireert met vragen en gedachten om met de Bijbel aan de slag te gaan.

Totstandkoming Bijbel Dichtbij

Bijbel Dichtbij is een samenwerkingsproject tussen het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Evangelische Omroep (EO). Beide organisaties hebben als doelstelling de Bijbel dicht bij mensen brengen (NBG), en het verlangen om verhalen te vertellen over geloven en het volgen van Jezus (EO). Bijbelwetenschappers, theologen en voorgangers uit verschillende kerken hebben meegewerkt aan deze Bijbel. Het resultaat is een bijbel in eenvoudige taal, met extra materiaal dat je helpt om de teksten te begrijpen en toe te passen in je dagelijkse leven. Een Bijbel die zo dichtbij komt dat iedereen hem kan begrijpen en toepassen. Dat is de droom van waaruit Bijbel Dichtbij is ontstaan.

Bestel Bijbel Dichtbij

Wil je direct Bijbel Dichtbij bestellen? Ga dan naar onze webshop.

 

Bekijk de introductievideo

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij leden. Wil jij ook meedoen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: