Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat theme location

Laat zien dat je een blijvend christelijk geluid belangrijk vindt

Matthäus Passion

Bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion.

In de Pieterskerk in Leiden vertolken het Ars Musica koor en orkest o.l.v. Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. De Matthäus Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het evangelie van Mattheüs.

Vanwege de taal en toegankelijke melodieën was de Matthäus Passion van oorsprong onderdeel van de liturgie van de kerk. Bach componeerde het stuk om Goede Vrijdag dichter bij de mensen te brengen. De bevlogen musici en de intieme cameravoering geven het verhaal over het lijden en sterven van Jezus Christus ruim 2000 jaar later op indrukwekkende wijze weer.

Deze uitvoering van de Matthäus-Passion is bijzonder doordat deze dicht bij de oorspronkelijke bedoeling van Bach blijft. Het publiek zit tussen de twee koren en orkesten in, waardoor de beleving van dit meesterstuk bijzonder is.

Dankzij jou

Veel programma's die de EO maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Wil jij ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.
Samen voor een christelijk geluid in de media! Kijk wat jij kan doen: