Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Reisprogramma Kerstcruise 2017

Dag 1 - vrijdag 22 december 2017: Arnhem - Cuijk

Via de verschillende opstapplaatsen rijdt de touringcar naar Arnhem waar we aan het einde van de ochtend worden we verwelkomd op het luxueuze 4**** schip het M.P.S. Da Vinci. Tijdens de middag zetten we koers naar onze eerste bestemming, Cuijk, en stelt de reisleiding zich aan u voor! We komen aan het einde van de middag aan in Cuijk. Waar we ‘s avonds nog tijd hebben om een kleine wandeling te maken.

Dag 2 - zaterdag 23 december 2017: Cuijk - Roermond

We zetten vroeg in de ochtend koers naar Roermond. Deze gemeente is rijk aan cultureel erfgoed en sinds 1559 een bisschopsstad. Na het ontbijt houdt de reisleiding een korte dagopening waarna u kunt genieten van het schip en het uitzicht op de wateren. Na de lunch arriveren we in de stad. Tijdens een mooie stadswandeling vindt u in het centrum veel historische gebouwen, kerken, pleinen en terrassen waar u kunt genieten van het Bourgondische Limburg, wat gehuld is in kerstsferen! Aan het begin van de avond varen we naar het altijd gezellige Maastricht waar we laat in de avond aanmeren.

Dag 3 - zondag 24 december 2017: Roermond - Maastricht

Een rustdag in Maastricht. In de ochtend gaat ds. Kees van Velzen ons voor in de samenkomst aan boord. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland waar vele prachtige kerken en kleine straten van getuigen. Bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere de Sint Servaas Basiliek en natuurlijk het Vrijthof. In de avond beleven we met elkaar een prachtige kerstnachtdienst.

Dag 4 - maandag 25 december 2017

Na het kerstontbijt beginnen we de dag met een sfeervolle en bijzondere kerstviering aan boord van het schip. Vanmiddag vindt in het centrum van Maastricht een dienst plaats in één van de mooie kerken die Maastricht heeft. Na de dienst maken we met een toeristentreintje een rondrit door het sfeervolle centrum. U ziet de belangrijkste plekken uit de stad en leert zo meer over de rijke historie. Vanavond genieten we aan boord van een heerlijk kerstdiner.

Dag 5 - dinsdag 26 december 2017: Maastricht - Huy

Vandaag is het tweede kerstdag en genieten we van het uitzicht over de Nederlandse wateren. Prima genieten is het op het zonnedek van ons schip. Rond 16.00 uur zullen we aanmeren in het Belgische Huy, ook wel Hoei genoemd. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Huy is het fort. Dit fort is in 1818 door Nederlanders gebouwd. Voor de mensen die goed ter been zijn kunt u in 15 minuten omhoog lopen om het fort te bewonderen.

Dag 6 - woensdag 27 december 2017: Huy - Luik

Na het ontbijt heeft u nog even tijd om door het centrum van het stadje te lopen. Halverwege de ochtend gaat de vaar reis verder van Huy naar Luik. De stad wordt ook wel ‘De Vurige Stede’ genoemd vanwege de oude mijnbouw en staalindustrie en de vrijheidsdrang van de bevolking. De volledige met kerstverlichting versierde binnenstad bestaat uit nauwe straatjes en kleine pleinen waar we, naast veel groen, vele prachtige oude bouwwerken vinden waaronder meer dan 10 monumentale kerken. Drink een glaasje gluhwein of geniet van een heerlijke Belgische wafel.

Dag 7 - donderdag 28 december 2017: Luik - Maastricht

Vanochtend beginnen we aan de laatste etappe van onze reis en tekenen de contouren van Maastricht zich af. Na een laatste lunch aan boord ontschepen we in Maastricht waarna u per touringcar naar uw uitstapplaats wordt gebracht. U kunt terugkijken op een prachtige kerstreis met de EO!

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.