Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Reisprogramma Salzburg & Wenen

Dag 1● Donderdag 7 september 2017
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden de touringcars naar ons verzamelpunt in Asten. Hier ontmoet u uw reisleider en dominee Arie van der Veer. Na een heerlijk kopje koffie met een plak cake stappen we in de touringcars. Over de Duitse Autobahnen rijden we naar de stad Würzburg. Bij aankomst genieten we vanaf de Festung Marienberg van een prachtig uitzicht op de Romantisch Strasse. In de Marienkirche vindt onze eerste samenzang plaats op deze jubileumreis. We vervolgen onze reis naar het hotel in de omgeving van Schweinfurt voor de eerste overnachting.

Dag 2 Vrijdag 8 september 2017
Na een heerlijk ontbijt reizen we vandaag verder naar Salzburg. Rond het middaguur komen we aan in Salzburg. In deze stad is ontzettend veel te zien. In Salzburg worden we verwelkomd door onze gidsen. Zo wandelen we langs het woonhuis van de muzikale familie Von Trapp, uit de Sound of Music, in de Traunstraße en wandelen we door de romantische binnenstad, langs het geboortehuis van Amadeus Mozart. We eindigen de wandeling bij de schitterende St. Andräkirche en sluiten de dag hier af met samenzang in deze fameuze kerk. Na deze indrukwekkende samenzang, brengen de touringcars ons terug naar het hotel voor diner en overnachting. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch Oostenrijks buffet.

Dag 3 Zaterdag 9 september 2017
Vandaag staat er een merentocht op het programma. Na het ontbijt beginnen we aan een bustocht door het schitterende merengebied van Salzkammergut. We rijden door het dorpje St. Gilgen waar de moeder van Mozart werd geboren. We maken hier een fotostop. Langs de Fuschlsee gaan we naar de bijzondere Mondsee. Dit meer dankt zijn naam aan z’n vorm. Van bovenaf gezien ziet het eruit als een halve maan. In Mondsee zien we de Pfarrkirchen waar de huwelijksvoltrekking van Maria en Kapitein Von Trapp werd opgenomen voor The Sound of Music. In Oberndorf bezoeken we de wereldberoemde 'Silent Night Chapel', waar de samzang plaatsvindt. Na de samenzang rijden de touringcars ons weer langs een mooie route naar ons hotel in Salzburg. ’s Avonds vieren we het EO Jubileum met een diner in de Barokzal van het St. Peter Stiffskeller. We genieten van een heerlijk menu, waarna we gaan luisteren naar een prachtig concert met werken van Wolfgang Amadeus Mozart & Strauss.

Dag 4 Zondag 10 september 2017
Na een heerlijk ontspannen ontbijt hebben we een kerkdienst waar dominee Arie van der Veer ons voorgaat. Hierna genieten we van een heerlijke lunch met elkaar in het hotel. In de middag reizen we af naar een mooie kerk waar we genieten van mooie samenzang. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner in ons hotel. Deze dag is op basis van volpension. 

Dag 5 Maandag 11 september 2017
Vandaag verlaten we ons hotel in Salzburg en reizen we met de touringcars dwars door het Oostenrijkse landschap naar Melk. Al van ver zien we het kloostercomplex liggen op een granietrots met de barokke Stiftkirche St. Petrus en St. Paulus. Na aankomst verwelkomen de gidsen ons en nemen ons mee door de Kaisergang naar de kloostergebouwen. De rondleiding eindigt in de hoogbarokke Stiftkirche. In deze barokke kerk vindt de samenzang plaats met aan het orgel Martin Zonnenberg. Na de samenzang reizen we het Wienerwald binnen. In deze tijd staan zien de wijngaarden er het mooist uit, vlak voor de oogst. Wenen is de enige wereldstad met aanzienlijk wijnbouw binnen de stadsgrenzen. In het plaatsje Spits maken we een mooie wandeling langs de wijnstokken met vergezichten op de stad Wenen. Natuurlijk keuren we de lokale wijn. Aan het einde van de middag komen we aan in Wenen waar we de komende nachten verblijven. 

Dag 6 ● Dinsdag 12 september 2017
Een hele dag in Wenen, de romantische keizerstad aan de Donau. De stad Wenen heeft al vele harte veroverd met zijn prachtige historische gebouwen. Vandaag beginnen we met een bezoek aan het schitterend gelegen Slot Schönbrunn met de beroemde tuinen van Belvedère. Onze gidsen laten ons in de middag o.a. de Hofburg, de Musik Verein, de elegante winkelstraten zoals Mariahilferstrasse, de Kärntner Strasse, het stadhuis en de parlementsgebouwen zien. We maken een fotostop bij het Hundertwasser Haus, gelegen aan de Donau. Uiteraard is er gelegenheid om de sfeer van Wenen te proeven op één van de terrasjes met een kopje koffie en een Sachertorte. In de Karlskirche besluiten we deze dag met samenzang.

Dag 7 Woensdag 13 september 2017
Na het ontbijt verlaten we ons hotel in het Wienerwald en reizen we langs de Donau naar Passau, gelegen in de Duitse stad Beieren. Rond het middaguur komen we aan. Vanaf het ‘Drierivierenpunt’ waar de rivieren, de Donau, de Inn en de Ilz elkaar samenkomen. Hier gaan we aan boord van één van de rondvaartboten en maken we een mooie boottocht. We zien Passau vanaf het water voorbijglijden. Na ontscheping vervolgen we onze reis naar Rothenburg, waar we afsluiten met samenzang in de Franziskanerkirche van Rothenburg. Zo besluiten we deze prachtige Nederland Zingt reis.  In deze prachtige Dom met een wereldberoemd orgel eindigen we de Nederland Zingt Jubileumreis. Hierna brengen de touringcars ons naar ons hotel voor diner en  overnachting.

Dag 8 Donderdag 14 september 2017
Met nog de klanken in ons hoofd, verlaten we na het ontbijt Rothenburg en beginnen we aan de reis naar Nederland. Onderweg maken we uiteraard diverse stops voor een kopje koffie en lunchgelegenheid. Vroeg in de avond komen we aan in Nederland waar we de reis besluiten met een afscheidsdiner, waarna de deelnemers naar de uitstapplaatsen worden gebracht. Een mooie Nederland Zingt Jubileumreis is ten einde. Maar de herinneringen nemen we mee naar huis!