Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Reisprogramma Eva's reis naar Colombia


Dag 1 en 2: Vrijdag 25 januari 2019
Deze reis naar Colombia begint op Schiphol. Met elkaar vliegen we naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Daar komen we ook op vrijdag aan, vanwege het tijdsverschil van ongeveer 7 uur. Daarvandaan reizen we naar ons hotel.

 

Dag 3: Zaterdag 26 januari 2019
Deze dag starten we rustig op. Vanwege de jetlag zijn we waarschijnlijk vroeg wakker. We ontbijten met elkaar en houden een dagopening. Tijdens deze dag gaan we ons verder voorbereiden op de ontmoeting met de Colombiaanse vrouwen en ontmoeten we leden van het Conviventia-team.

In de avond gaan we kijken wat het Colombiaanse menu ons te bieden heeft, want we dineren met elkaar in een lokaal restaurant of in het hotel (wordt per dag bekeken). We maken een korte avondwandeling en sluiten samen de dag af.

 

Dag 4: Zondag 27 januari 2019
Na het zondagmorgenontbijt bezoeken we een lokale kerkdienst in Bogotá. We proberen een kleinschalige gemeente te bezoeken, waarbij er ruimte en gelegenheid is om na de dienst kennis te maken met andere kerkgangers. Deze kerkdienst in een totaal andere cultuur is een ervaring op zich.

De grote stad Bogotá is zeker een bezoek waard en daarom gaan we deze stad bekijken. Tijdens het stadsbezoek genieten we ook van een lunch. In de stad bekijken we onder andere de indrukwekkende kathedraal van Bogotá, het heiligdom van onze-lieve-vrouw van Carmen en het Bolivar-plein.

Aan het einde van de middag proeven we opnieuw de Colombiaanse keuken in een lokaal restaurant en gaan we met elkaar richting het mooie NH-hotel in de stad Bogotá. In dit hotel verblijven we zeven nachten. Het moderne hotel ligt in de stad Bogotá. Het heeft goed verzorgde kamers met elk een eigen zithoek. Zo kan je op je kamer ook lekker tot rust komen

 

Dag 5: Maandag 28 januari 2019 - Projectdag 1.
We gaan aan de slag en daarom staan we deze morgen op tijd op! We gaan vandaag (na het ontbijt en de dagopening) naar het Technical Training Centre waar de vakopleidingen worden gegeven en naar het Community Development Centre. Jij gaat daar je talenten inzetten voor lokale vrouwen, en gaat samen met hen aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een workshop koken. Of misschien ben je wel heel goed in kleding maken, of weet je veel van gezondheid, zelfverdediging of spreek je graag met vrouwen over zelfvertrouwen of Bijbels vrouw-zijn. Jouw eigen kennis en expertise geven invulling aan deze dag! We gaan dit gezamenlijk al in Nederland voorbereiden.

Nadat je de Colombiaanse vrouwen hebt ontmoet, en met hen een workshop hebt gedaan, gaan we met de bus naar een prachtig plekje: de Monserrate. Op deze prachtige berg hebben we fraai uitzicht over de stad.

We gaan dineren in een lokaal restaurant of in het hotel. We doen daar een evaluatie van de dag en besluiten de dag met elkaar.

 

Dag 6: Dinsdag 29 januari 2019 - Projectdag 2
Uitslapen is er deze dag niet bij, want we gaan opnieuw de handen uit de mouwen steken. Na het ontbijt en de dagopening vertrekken we naar een van de scholen van Conviventia. Daar zullen de leerlingen ons van harte welkom heten. Bezoek uit Nederland is voor hen heel bijzonder. We splitsen daarna op in groepjes en gaan activiteiten doen in de klas, met kinderen van 9-12 jaar of tieners van 13-16 jaar. Het kan gaan om spelletjes, een quiz, een thema- gesprek of workshop. Dit hebben we thuis voorbereid.

Als er tijd genoeg is gaan we ook naar mensen thuis, om ze te ontmoeten en te zien hoe zij leven. Vandaag en op woensdag gaan we in verschillende groepen uiteen om de gezinnen te bezoeken. Ook bij deze home visits hangt de invulling af van wat jij graag wilt ervaren of meegeven aan de Colombiaanse vrouwen. We hopen op een mooi gesprek, als het past in de ontmoeting kunnen we bidden voor elkaars specifieke omstandigheden. Een heel praktische invulling van zo’n ontmoeting is ook mogelijk.

De dinsdagavond rusten we uit, na het eten in een lokaal restaurant gaan we terug naar het hotel waar we de dag met elkaar evalueren en afsluiten.

 

Dag 7: Woensdag 30 januari 2019 - Projectdag 3
Na het ontbijt gaan we weer samen op pad. Net als maandag staat deze dag in het teken van ontmoetingen met Colombiaanse vrouwen. We gaan vandaag onze kennis delen op bijvoorbeeld het gebied van gezondheid, moederschap, hygiëne, opvoeding. Ook is er ruimte voor lessen in werk-ethiek of een thema als ‘een dochter van de Vader’. Tijdens het uitwisselen en de gesprekken met de vrouwen lunchen we ook met hen.

Na afloop gaan we dineren in het hotel of een lokaal restaurant en onze ervaringen bespreken, waarna we teruggaan naar het hotel. Op naar de donderdag, een meer toeristische dag.

 

Dag 8: Donderdag 31 januari 2019
Een goede start van deze dag is een heerlijk ontbijt en een mooie dagopening met elkaar. We gaan vandaag naar Zipaquira, een stad zo’n 60 kilometer ten noorden van het hotel in Bogotá. Heel bijzonder aan deze stad is de Zoutkathedraal. De Zoutkathedraal is een kerk die ingericht is in een zoutmijn, daarvan zijn er maar drie op de hele wereld en echt een bezoek waard. We lunchen ook in deze stad om daarna het centrum van de stad te bezoeken met onder andere de prachtige plaza market. Hier heb je ook de gelegenheid om souvenirs en specifieke Colombiaanse producten te kopen.

Aan het einde van de middag gaan we terug naar Bogotá waar we met elkaar dineren. We sluiten de avond weer met elkaar af in het hotel.

 

Dag 9: Vrijdag 1 februari 2019
Vandaag is een reisdag. We vertrekken vanuit het hotel naar het vliegveld waar we naar Cartagena vliegen. Dit is een binnenlandse vlucht die ongeveer 1,5 uur duurt. Cartagena is een prachtige kuststad waar we 3 dagen zullen verblijven. We dineren die avond met elkaar in het oude, koloniale deel van de stad, zodat we op deze dag ook nog de stad zelf zien. De dag sluiten we af in het hotel met een dagsluiting.

 

Dag 10: Zaterdag 2 februari 2019 - Projectdag 4
Vandaag gaan we ons inzetten voor lokale gezinnen, we gaan op community outreach. We zullen de gezinnen in kleine groepen bezoeken. De huizen zijn vaak zo klein dat er niet veel bezoekers naar binnen kunnen.

Er is mogelijkheid voor gesprek en ontmoeting, om onze levensverhalen met elkaar te delen en samen te bidden. Maar we steken vooral ook de handen weer uit de mouwen en doen met de vrouwen klusjes in en rondom het huis. Bij een paar bezoeken kunnen we werken aan decoratie van de woning en daarvoor nemen we vanuit Nederland al spullen mee. Soms kunnen we een verfklus op ons nemen en zo het huis mooier maken. Je kunt zelf vooraf aangeven wat je het liefst wilt doen. Deze gezinnen worden van tevoren uitgezocht en benaderd zodat we met de juiste spullen bij de juiste gezinnen aan de slag kunnen. Onder het klussen door lunch je gezellig met de lokale familie.

Aan het einde van de middag gaan we naar het hotel waar we even relaxen voordat we in een lokaal restaurant gaan eten. In het hotel sluiten we de dag weer met elkaar af.

 

Dag 11: zondag 3 februari 2019
Deze zondag wordt een echte rustdag. We gaan met elkaar na het ontbijt en de dagopening naar een eiland dat twintig minuten varen van de stad vandaan ligt. We nemen alles mee voor de lunch. Op dat eiland nemen we de tijd voor Bijbelstudie, zingen en gebed. We kunnen heerlijk wandelen in de prachtige omgeving. Ook gaan we hier de ervaringen en ontmoetingen van voorgaande dagen evalueren.

We dineren deze dag voor de laatste keer in een lokaal restaurant of in het hotel. We beëindigen deze dag met een avondsluiting in het hotel.

 

Dag 12 & 13: maandag 4 & dinsdag 5 februari 2019
Op maandag is tijd om terug te gaan naar Nederland. We vertrekken naar het vliegveld van Cartagena om vanaf daar te vertrekken naar Panama. Vanaf daar vliegen we verder naar Amsterdam. Om 11.00 uur hopen we veilig te landen op Schiphol. Daar komen we de volgende dag aan. De totale reisduur is 15,5 uur.