Icon--npo spotify youtube twitter facebook instagram whatsapp linkedin mail search arrow-right menu arrow down clock Icon video audio camera snapchat

Eva’s reis naar Colombia

Ontmoet Colombiaanse vrouwen die werken aan een nieuwe toekomst

Ga in januari 2019 mee met Eva’s goededoelenreis naar Colombia. Tijdens deze reis verrijken Nederlandse vrouwen en Colombiaanse vrouwen elkaars leven. Ze spiegelen zich aan elkaar, vertellen hun levensverhalen, geven elkaar op onverwachte manier nieuwe hoop en moed.

Tijdens deze reis kun jij je talenten inzetten en heel concreet een deel van jouw tijd, kennis en levenservaring doorgeven aan de Colombiaanse vrouw. Ga je mee?

Gegevens

Periode: vrijdag 25 januari t/m dinsdag 5 februari 2019
Aantal deelnemers: maximaal 26 vrouwen (vol = vol!)
Reissom: €2.495,- o.b.v. volpension

Meld je nu hier aan voor de reis.

Vragen? Dan kun je contact opnemen via 035 - 6474707.


Reisprogramma

Een prachtige en intensieve reis waarbij de ontmoeting met de Colombiaanse vrouwen centraal staat. Het eerste deel van de reis verblijven we in Bogotá. Dit is de hoofdstad van Colombia. Bogotá is een grote stad met ruim 8 miljoen inwoners. In de buitenwijken wonen veel arme gezinnen die gevlucht zijn voor de burgeroorlog die decennia heeft geduurd. Vaak moeders met kinderen, zonder vader, die zelf een huis hebben gebouwd met aarde, afval en golfplaat.

We zijn te gast bij Conviventia, een partnerorganisatie van Woord en Daad. Zij heeft een groot onderwijsprogramma voor kinderen en runt twee vakscholen, waarvan één in Bogotá.

We ontmoeten in deze stad kansarme Colombiaanse vrouwen die onderwijs ontvangen op de vakscholen van Conviventia. Ze volgen hier een training die meestal 3 maanden duurt. Het gaat om een opleiding tot naaister, een opleiding om bakker te worden, een opleiding voor kapper/schoonheidsspecialiste en een opleiding tot administratief medewerker. We nemen de tijd voor activiteiten en ontmoeting. Daarnaast gaan we naar de scholen van Conviventia en doen workshops met kinderen en tieners op basis van talenten en vaardigheden die wij als groep meebrengen.

Na een week Bogotá reizen we door naar Cartagena. Ook hier heeft Conviventia een vakschool. Cartagena is een prachtige kustplaats en heeft ruim 971.000 inwoners.

Naast alles wat je gaat bijdragen aan deze reis tijdens de ontmoetingen met de Colombiaanse vrouwen, ga je ook genieten van de toeristische plekken in Bogotá en Cartagena.

Kik hier voor het dag-tot-dag-programma. 

Kosten & voorwaarden

Reissom p.p.: €2.495,-
Toeslag 1-persoonskamer: n.n.b.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Bogotá, met mogelijk overstap in Madrid / Cartagena – Amsterdam (met mogelijk overstap in Panama)
 • Luchthavenbelasting
 • Internationale reisverzekering
 • Ruimbagage ca. 23 kilo
 • Vervoer per touringcar of personenbusjes
 • 7 overnachtingen in goed middenklasse-hotel in Bogota
 • 3 overnachtingen in goed middenklasse-hotel in Cartagena
 • Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner)
 • Het beschreven excursiereisprogramma, inclusief alle daar bijbehorende entreegelden
 • Begeleiding van een Engelssprekende gids en indien nodig een beveiliger
 • Reisinformatiepakket
 • Voorbereidingsavonden
 • Administratiekosten

 

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamertoeslag n.n.b.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde en/of optionele excursies en entreegelden
 • Annuleringsverzekering
 • Evt. verhoging van brandstoftoeslagen


 

Algemene voorwaarden

 • Voor deelname aan een EO-Ledenreis is een lidmaatschap per persoon verplicht. Klik hier om online een lidmaatschap te regelen of bel met 035-6474645.
 • Deze reis wordt in opdracht van de EO uitgevoerd door Woord en Daad. Je gaat bij het reserveren een reisovereenkomst aan met Woord en Daad. De algemene voorwaarden die door deze organisatie zijn vastgesteld, zijn van toepassing op deze reis.
 • De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.
 • De namen van de genoemde reisleiding zijn onder voorbehoud in verband met onvoorziene verplichtingen en/of (persoonlijke) omstandigheden.
 • Programma, activiteiten en prijswijzigingen onder voorbehoud.

 

Wat kun jij verwachten en wat verwachten we van jou?

Deze goededoelenreis van Eva is een onvergetelijke ervaring. Het is ook een avontuurlijke reis die anders is dan een gewone vakantie. Jouw talenten en vaardigheden zijn bepalend voor de vier projectdagen van deze reis! In het programma heb je als deelnemer een actieve rol die zoveel mogelijk aansluit bij wat jij kunt. Denk bijvoorbeeld aan: een workshop geven in het Engels/om Engels te leren. Een spelmiddag organiseren. Of een thema-ochtend organiseren voor moeders. Van tevoren krijg je van ons een vragenlijst toegestuurd, die een beeld geeft van wie jij bent. Aan de hand van de verschillende ‘bio’s’ worden de vier projectdagen ingericht.

 

Van jou verwachten wij dat…

 • je Jezus van harte liefhebt en bereid bent om zijn handen en voeten te zijn.
 • je bereid bent om ook voorafgaand aan de reis, tijd en energie te investeren voor het project door middel van twee à drie meetings en voorbereiding van werkzaamheden ter plaatse.
 • je in goede gezondheid bent. In het aanmeldformulier vind je een aantal medische vragen.
 • je behoorlijk goed Engels spreekt, of zo niet, dan Spaans (de voertaal van Colombia)

 

Van ons kun je verwachten:

De goededoelenreizen van Eva worden door bezoekers hoog gewaardeerd: regelmatig keren vrouwen die eerder mee op reis geweest zijn, opnieuw terug. Een paar reacties:

Indrukwekkend, ontroerend, prachtig en te kort... te kort omdat ik wel langer had willen helpen op het project. Maar blij met alle dingen die we hebben kunnen doen voor de kinderen en medewerkers.”

 

“Dankbaar dat ik deze reis mocht maken. Wat een indrukken, wat een verhalen. Maar wat mij vooral geraakt heeft is het pure geloofsvertrouwen in God. Het is het sponsorgeld en mijn tijd voor de workshop meer dan waard!”

 

Van tevoren organiseren we een aantal bijeenkomsten waarin je de reisleiders en je reisgenoten alvast leert kennen:

 • tijdens de eerste bijeenkomst in september 2018 maak je kennis met je reisleider en elkaar, krijg je informatie over het land en het project en hoor je meer over de activiteiten die we ter plaatse gaan doen en in Nederland zullen voorbereiden. We zoeken ook enkele ‘coördinatoren’ in de groep die het leuk vinden om de organisatie van deze klussen op te pakken (zoals het organiseren van een high tea). Alle leden van de groep helpen in oktober en november mee om deze plannen tot een succes te maken.
 • In oktober of november 2018 volgt een bijeenkomst tussen de coördinatoren en het Eva-team.
 • In december 2018 organiseren we opnieuw een bijeenkomst voor de gehele groep, waarin we de gemaakte plannen met elkaar bespreken en de puntjes op de i zetten.

 

Veiligheid

 • Bogota en Cartagena zijn relatief veilige reisgebieden in Colombia. Vanwege de turbulente geschiedenis van Colombia staat veiligheid nog altijd hoog op de agenda. We overnachten in een hotel, en overdag worden we begeleid door Conviventia, partnerorganisatie van Woord en Daad. Conviventia regelt alle vervoer en zorgt voor de beveiliging en een tolk. Deze begeleiding blijft de hele dag bij ons en wordt uitgebreid als we in kleinere groepen op pad gaan voor home-visits. Over veiligheid in Colombia wordt ook meer uitleg en instructie gegeven tijdens de twee informatieavonden. Zie ook
 • https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/colombia

 

Eva’s goede doel: vaktrainingen voor vrouwen Conviventia 

In 2018 werkt Eva samen met de Colombiaanse organisatie Conviventia, vanuit Nederland ondersteund door Woord en Daad. In 2017 en 2018 wil Conviventia 1700 vrouwen vakonderwijs bieden op een van de twee vakscholen in Bogota en Cartagena. Een opleiding voor een vrouw duurt een jaar en is verdeeld in vier modules van vier maanden. Tijdens onze evenementen, via de website en via het magazine zamelen we geld in voor deze vaktrainingen. Elke module kost tussen de 75 en 150 euro. Tijdens de projectreis brengen we een bezoek aan deze vaktrainingen en verheugen we ons op mooie ontmoetingen met de vrouwen in het project.

Kijk voor meer informatie ook op eva.eo.nl/colombia.

 

Conviventia

Conviventia (Living and Working together) is een grote ontwikkelingsorganisatie in Colombia. In de hoofdstad Bogota staan 2 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, waar kinderen onderwijs krijgen en wanneer nodig ook voedsel en medische hulp. Voor het basisonderwijs heeft Conviventia een eigen pedagogisch model ontwikkeld. Daarnaast biedt Conviventia vaktrainingen voor vrouwen, zodat ze in de toekomst in staat zullen zijn in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Ze leren niet alleen een vak, maar krijgen ook inzicht in hoe waardevol ze zelf zijn, wat er ook gebeurd is in hun leven. Verder werkt Conviventia in het Community Development Center waar kinderen na schooltijd worden opgevangen, moeder komen met vragen over zwangerschap en opvoeding en hulp wordt gegeven aan ouderen en andere buurtbewoners. In en vlak buiten Cartagena bevinden zich ook 2 scholen en een vakschool.